LONDRA’DA HERKES ONU KONUŞUYOR: NİLÜFER YANYA

LONDRA’DA HERKES ONU KONUŞUYOR: NİLÜFER YANYA


The Next Big Thing bulundu!


The Next Big Thing bahisleri açıldı ve biz kime oynayacağımızı bulduk! Bahsimizin tutacağına kendimizden emin olmadığımız kadar eminiz. Çok değil, 1-2 yıl içinde ismini büyük puntolarla yazdıracak, en iyi label’lar tarafından kapışılacak, Jamie xx şarkısında feat. olarak karşımıza çıkacak kişinin ismi Nilüfer Yanya.

nilufer-yanya

“Bugüne kadar neden duymadım? Peyote sahnesinde hiç rastlamadım.” diyen varsa, biz de diyoruz ki “Nilüfer Yanya Türkiye’de yaşamıyor.”

İngiliz bir anneyle Türk bir babanın kızı olan Nilüfer Yanya, şu sıralar Londra müzik sahnesinde hızla, büyük bir hızla yükseliyor. Henüz Small Crimes EP’sini ve Keep On Calling single’ını yayınlayan Yanya’yı nereden övmeye başlasak bilemedik?

İlk duyduğunuz anda afallatan yorumu mu? Kaki King’i anımsatan gitar tekniği mi? Jeff Buckley naifliği taşıyan singer-songwriter kimliği mi? Hem duruşu hem de şarkılarıyla ismini büyüteceğinin garantisini veren 21 yaşındaki Yanya, Londra’da hayli yüksek sesle konuşuluyor. Ses renginden dolayı Nina Simone diyen de çıkıyor, King Krule’un kadın hali diyen de…

2016_niluferyanya_press_020616

Sadece Londra mı? Hayır!

Yıldız kokusunu kilometrelerce öteden koklayan i-D Magazine, Nilüfer Yanya’dan övgü dolu sözlerle bahsediyor.

Wonderland Magazine “Bu kız bizim aklımızı aldı!” diyerek manşetlerine taşıyor.

DIY Magazine, Small Crimes’ı öve öve bitiremiyor.

Sıfır artistleri parlatması ve çok iyi röportajlara yer vermesiyle ünlü, yeni müzik ansiklopedisi gibi dergi Loud And Quiet da Yanya’ya kayıtsız kalmıyor.

Henüz 1 hafta evvel Apple Music’in Beats 1’ında yayınlanan yeni 2manydjs mix’inde Small Crimes’ın Bullion remix’iyle kim yer alıyor? Tabii ki Nilüfer Yanya!

Artwork’lerini ayrıca övmek gerek!

artworks-000177819437-lvvd6r-t500x500

35180971_500_500

İki single’ının yanına ise baştan sonra hayranlıkla dinlediğimiz bir Pixies – Hey cover’ını da sıkıştırıveriyor Yanya…

Londra’da hangi kulüpte çalsa ışık hızında sold out’a yelken açan Nilüfer Yanya, BBC 6 Music’in acar DJ’i Steve Lamacq’ın tavsiyeleri arasına giriyor. Geçtiğimiz Ekim ayının sonunda gerçekleşen Pitchfork Paris’te sahne alarak sadece birkaç ayda CV’sini ışıl ışıl hale getiriyor.

niluferyanya

 

Remix mi? Alası var!

Dün de BBC World News’ün canlı yayınına katılarak Keep On Calling’i canlı çalan Nilüfer Yanya, “The Next Big Thing” için gerekli evrakları çoktan doldurmayı başardı bile…

Takibe heyecanla devam ediyoruz!