SÓNAR İSTANBUL BİLETLERİ KAPANIN ELİNDE KALIYOR!

SÓNAR İSTANBUL BİLETLERİ KAPANIN ELİNDE KALIYOR!


Elinizi çok çabuk tutun


Yıllar içinde aralarında Barselona, Buenos Aires, Bogotá, Reykjavík ve Hong Kong’un da bulunduğu dünyanın pek çok farklı şeklinde düzenlenerek global bir fenomene dönüşen Sónar Festival, 24-25 Mart 2017’de İstanbul’a taşınıyor! 5000 kişilik kapasiteye sahip Zorlu PSM’nin 4 farklı sahnesinde gerçekleşecek Sónar İstanbul, 1994’te Barselona’da başlayıp 27 şehir gezdikten sonra ilk kez ülkemize geliyor.

 

Geçtiğimiz Cuma günü yapılan açıklamayla festivalde sahne alacak ilk isimler belli oldu: Róisín Murphy ve HVOB! Bu isimleri biraz tanıyalım ya da hatırlayalım! Mart sonunda sahne önüne yerleşmek üzere hazırlıklarımızı yapmaya başlayalım.

90’ların sonunda yayınlanan ve o dönemin dinleyicilerinin yanı sıra 2000’lerdeki hemen hemen her cover grubunun setlist’ini de etkileyen Sing It Back’le öne çıkan Moloko grubunun solisti Róisín Murphy, 2004’ten bu yana solo kariyerini sürdürüyor. Özellikle Overpowered şarkısıyla büyük beğeni toplayan İrlandalı sanatçı, geçtiğimiz yaz aylarında yayınladığı Take Her Up to Monto albümünden parçalarını da yedirdiği canlı performansını Sónar İstanbul’da hayranlarıyla buluşturacak. Bilge adamın da dediği gibi; “Electro pop’un iyisini Róisín Murphy’den alacaksın!”

Avusturyalı elektronik müzik ikilisi HVOB (Her Voice Over Boys), Paul Wallner’in beat’leri ve onların üzerini süsleyen Anna Müller’in vokalleriyle techno sahnesine bir tatlı huzur ve taze bir bakış açısı getirdi. Berlin merkezli bağımsız plak şirketi Stil vor Talent’la çalışan ikili, özellikle canlı performanslarıyla şu sıralar övüldükçe övülüyor. Bu övgülere bizzat şahitlik etmek için, Sónar İstanbul‘daki yerinizi almanız yeterli!

Róisín Murphy ve HVOB, ileride açıklanacak heyecan verici isimlerle bir çırpıda sayması oldukça zorlaşacak Sónar İstanbul line-up’ının ilk açıklanan isimleri. Öte yandan Sónar’ı yalnızca konserlerin yer aldığı bir müzik festivali olarak nitelendirmek, bünyesinde barındırdığı bir dolu etkinliğe ayıp olur. Yaratıcılık ve teknoloji başlıkları üzerinden konferanslar ve atölyelere de ev sahipliği yapacak festival, dijital sanatın dünü, bugünü ve yarınını etraflıca irdeleyecek.

Geçtiğimiz Cuma gerçekleşen Moderat konserini hatırlıyor musunuz? Yılın en iyi konserleri listesinde şimdiden zireveye yerleşen Moderat konserinin biletleri çok önceden tükenmişti. Sonrasında da etkinlik duvarında “2 bilet arıyorum/arıyoruz” temalı gözyaşı ve hüzün dolu mesajlardan geçilmedi. Size samimi bir uyarı, aynı duruma Sónar İstanbul’da da düşmeniz kuvvetle muhtemel. O yüzden erken davranın, sonra etkinlik duvarının üzgün nüfusu arasındaki yerinizi almayın. Hem biletinizi avantajlı fiyatla alacaksınız, daha ne? Yakında, hem de çok yakında avantajlı bilet dönemi sona erecek. Bizden söylemesi…

Heman alın, şimdi alın, BURADAN alın.