DENIS VILLENEUVE’DEN BLADE RUNNER 2049 AÇIKLAMASI

DENIS VILLENEUVE’DEN BLADE RUNNER 2049 AÇIKLAMASI


Ne olacak bu Deckard’ın hali?


6 Ekim 2017’de vizyona girecek Blade Runner 2049’da da yer alacak Deckard karakteriyle ilgili ilk filmden beri devam eden dev soru işaretine filmin yönetmeni Denis Villeneuve’den bizleri yine tatmin etmeyecek bir açıklama geldi.

E.T. ile aynı sene gösterime girerek 1982’nin en büyük yapımı olma şansını çok az farkla kaçıran, bilim kurgu tarihinin en önemli filmlerinden biri kabul edilen Blade Runner’ın devam filminde usta aktör Harrison Ford’un tekrar canlandıracağı Deckard karakteriyle ilgili, filmin yönetmeni Denis Villeneuve’den yeni bir haber geldi. Filmin vizyona girdiği 1982 yılından beri konuşulan ama hala cevabını öğrenemediğimiz “Deckard aslında Replicant mıydı?” sorusunun cevabını yeni filmde de öğrenemeyeceğiz gibi gözüküyor. Verdiği bir röportajda “Ridley Scott’un ilk filmde yarattığı gerilimi bozmak ya da ucunu açık bıraktığı soruları ve bilmeceleri çözmek istemiyorum. Hikaye bu haliyle yeterince ilgi çekici” açıklamasını yapan Denis Villeneuve, bu önemli soruyu cevapsız bırakmakta kararlı gözüküyor.

İlk filmin yönetmeni ve senaristi Ridley Scott’ın senaryosunu yazdığı, müziklerini Jóhann Jóhannsson’un hazırlayacağı, görüntü yönetmenliğini ise yaşayan efsane Roger Deakins’ın üstlendiği Blade Runner 2049’ın kadrosunda ise yok yok. Harrison Ford, Ryan Gosling, Jared Leto, Robin Wright, Mackenzie Davis, Ana de Armas ve Dave Bautista gibi isimlein yer alacağı film 6 Ekim 2017’de vizyona girecek.