HBO’DAN ANDY WARHOL BELGESELİ

HBO’DAN ANDY WARHOL BELGESELİ


Brillo Box (3ȼ Off)'tan ilk fragman


“Sanat bu mudur? Değil midir?” sorusuyla yıllardır kafamızı kurcalayan Pop Art akımının en önemli ismi olan Andy Warhol’un sanat yaşamının bir bölümü HBO ortaklığı ile belgesel oluyor.

ABD’li yönetmen Lisanne Skyler’ın yönettiği “Brillo Box”, ailesinin Andy Warhol’un çalışmasıyla olan bağlantısını anlatıyor. 1969 yılında Skyler’ın babası tarafından sadece 1000 Dolar karşılığında alınan Andy Warhol’un Brillo Box isimli eserini başka bir eserle takas etmesinden sonra bu kutunun hikayesini araştıran Skyler, izleyenleri kendisinin ve ailesinin sanatla olan ilişkisine ve oradan da Andy Warhol ve Pop Art akımına doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Babasının satın aldığı eserin 2010 yılında 3 Milyon Dolar’a rekor kıran bir fiyatla ünlü müzayede evi Christie’s tarafından satılmasından sonra projeyi hayata geçirmeye karar veren Lisanne Skyler, bu eserin ailesi ve ailesiyle ilişkisi olan herkesle temasını da bizlere gösteriyor.

Haziran ayında HBO’da yayınlanması planlanan belgesel, bu tarihten önce Ocak ayı içerisinde Washington D.C.’deki National Gallery Of Art ve San Francisco’daki FOG Design+Art’da gösterilecek.