MARTIN SCORSESE: “YENİ FİLMLERİN HİÇBİRİNİ İZLEMİYORUM”

MARTIN SCORSESE: “YENİ FİLMLERİN HİÇBİRİNİ İZLEMİYORUM”


Ne varsa eskilerde var


6 Ocak’ta vizyona yeni girecek Silence isimli filmini heyecanla beklediğimiz usta yönetmen Martin Scorsese, son dönemde çıkan filmleri izlemediğini ve bunun sebebini açıkladı.

Günümüzün en saygıdeğer film yapımcılarından biri olan Martin Scorsese, başarılı bir sinefil olmasının yanı sıra film endüstrisine yaptığı restorasyon ve koruma çalışmalarıyla da tarihe ismini altın harflerle yazdıran bir isim. Ama son dönemde çıkan filmler kendisini yeteri kadar heyecanlandırmamış olacak ki geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda izleyici olarak sinemanın kendisini eskisi kadar heyecanlandırmadığını, artık kelimelerin hiçbir şey ifade etmediğini ve sinemanın değişmeye başladığını bu yüzden de son 3-4 yıldır yeni çıkan filmleri takip etmediğini açıkladı.

İster izlesin ister izlemesin bizim için hiç önemli değil. Taxi Driver ve Goodfellas gibi filmleri bize kazandırmış bir isim olarak kendisine sağlık sıhhat dileyip film çekmeye devam etmesini temenni ediyoruz ve sizleri 6 Ocak’ta vizyona girecek Silence’ın fragmanıyla baş başa bırakıyoruz.