YILIN EN İYİ KORKU FİLMLERİNDEN THE WITCH’İ WES ANDERSON YÖNETSEYDİ

YILIN EN İYİ KORKU FİLMLERİNDEN THE WITCH’İ WES ANDERSON YÖNETSEYDİ


Fantastic Mr. Witch


Bir önceki yıl İstanbul Film Festivali’nde de izleme şansı bulduğumuz, türünün en iyi örneklerinden biri olarak sinema tarihine geçen The Witch’e, “Wes Anderson eli değseydi nasıl olurdu?” sorusunun cevabını bulduk.

Geçtiğimiz yılın en iyi korku filmlerinden ve aynı zamanda da en başarılı filmlerinden biri olan, Sundance’ten de En İyi Yönetmen ödülünü kapan The Witch’e Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel ve The Royal Tenenbaums gibi filmlerini popüler kültürün kendine pelerin yaptığı yönetmen Wes Anderson’ın gözünden bakma şansı yakaladık.

Cinefix isimli Youtube kanalının elinden çıkan bu zekice kurgulanmış, yönetmenin alametifarikası olan ve hemen her gün Facebook’ta bir tane de olsa karşılaştığımız simetrik planları ve kalın puntolu renkli yazılarıyla video, sanki bir korku filminden çok 17. yüzyılda geçen bir aile komedisi gibi gözüküyor.

Gözlerimizin neredeyse her filminde Wes Anderson’a eşlik eden Bill Murray, Owen Wilson ya da Jason Schwartzman gibi isimleri aradığı ama bulamadığı video, hem filmin sevenlerini hem de bütün sinefillerin hoşuna gidecek gibi gözüküyor.