70. CANNES FİLM FESTİVALİ’NİN JÜRİ BAŞKANI: PEDRO ALMODÓVAR

70. CANNES FİLM FESTİVALİ’NİN JÜRİ BAŞKANI: PEDRO ALMODÓVAR


Festival 17-28 Mayıs'ta


Kendine özgü tarzı, derin karakter inşası ve hikaye anlatımıyla sinemaseverleri büyüleyen İspanyol yönetmen Pedro Almodóvar, 17-28 Mayıs tarihleri arasında Riviera’da gerçekleşecek Cannes Film Festivali’nin jürisine başkanlık edecek.

pedro-almodovar-filmloverss

Bu yıl 70.si gerçekleşecek Uluslararası Cannes Film Festivali’nin yöneticileri Pierre Lescure ve Thierry Frémaux, Pedro Almodóvar’ın jüri başkanlığını övgü dolu sözlerle açıkladı:

“Bu yıl 70.si gerçekleşecek Cannes Film Festivali, benzersiz ve oldukça popüler bir sanatçıyı ağırlamaktan mutluluk duyar. Onun yapıtları şimdiden sinema tarihinin sonsuzluğuna kazındı. Uzun ve sadık bir dostluğun bağları, Pedro Almodóvar’ı festival ile, Gerard Depardieu başkanlığındaki jürinin üyesi olduğu zamandan (1992) beri ilişkilendiriyor.”

Almodóvar ise gelişmeyi şöyle aktarıyor:

“Çok minnettar, gururlu ve biraz da mahcubum. Jüri başkanı olmanın sorumluluklarının farkındayım ve bunun üstesinden gelebilmeyi umuyorum. Sadece şunu söyleyebilirim ki; kendimi, vücudumu ve ruhumu bu göreve adayacağım. Bu aynı zamanda hem ayrıcalık hem de büyük bir hazdır. “

pedro-almodovar.-and-penelope-cruz

35 yıldır sinemanın içinde binbir güzelliğe imza atan Almodóvar, The Skin I Live In’den All About My Mother’a ilk filmi Salomé’dan son filmi Julieta’ya izleyenleri etkisi altına almayı çok iyi biliyor. Bu yıl da Cannes’da izleyenleri etkisinden çıkaramayacak filmler görmeyi umut ediyoruz.

Festivalin geçen yılki jüri başkanlığını ise Mad Max filmlerinin yaratıcısı George Miller üstlenmişti.