GORILLAZ GİTARİSTİ NOODLE’DAN MÜZİK DÜNYASINDAKİ KADINLARA SAYGI DURUŞU

GORILLAZ GİTARİSTİ NOODLE’DAN MÜZİK DÜNYASINDAKİ KADINLARA SAYGI DURUŞU


İlham alın, ilham verin


Biz albüm nerede diye bekledikçe albüm hariç her şeyi paylaşan Gorillaz, yine albüm harici bir paylaşımla bizlerle! Grubun gitaristi Noodle’dan “kick-ass woman” temalı yeni bir mix geldi.

Damon Albarn’ın 2 boyutlu projesi Gorillaz’ın gitaristi Noodle, 私 Noodle! (Ben Noodle!) isimli bir mix yayınladı. İçerisinde yeni albüme ait herhangi bir bilgi içermeyen mix’te; Fatima Al Qadiri, Anna Meredith, Lully, Grimes, ABRA, Empress Of, Laurie Anderson, Kali Uchis, Dame Evelyn Glennie ve Mica Levi gibi isimler yer alıyor.

15776986_10154931640952996_2140831991926923142_o

Noodle’ın Instagram hesabından “yeni sesler ve yeni ilham kaynakları arayışında, kendi bireysel yöntemleriyle müzik üretimi ve yaratımında gerçek öncü olan bu kadınları buldum. Bana ilham kaynağı oldular, umarım size de ilham verirler.” başlığı ile duyurduğu bu mix serisinden daha önce de grubun beyni ve basçısı Murdoc da bir adet yayınlamıştı.

Ne zaman çıkacağına dair kimsenin hiçbir fikri olmayan yeni Gorillaz albümü öncesi bu mix’i dinlemek isteyenler, hemen aşağıdan ulaşabilirler.