İLERİDE “BEN ORADAYDIM!” DİYECEĞİNİZ KONSER BU AKŞAM!

İLERİDE “BEN ORADAYDIM!” DİYECEĞİNİZ KONSER BU AKŞAM!


Nilüfer Yanya ilk kez Türkiye'de


Ve beklenen an geldi! Aylardır bas bas bağırdığımız, sesine, yeteneğine ve koşarcasına yükselişine hayran kaldığımız Nilüfer Yanya’nın Türkiye’deki ilk konseri bugün Play Tuşu iş birliğiyle Salon’da gerçekleşecek.

Etkinliğe saatler kala bir kez daha anlatalım, önceki yazılarımızdan da ufak bir derleme yapalım, sonuç olarak bir Nilüfer Yanya Dosyası hazırlayalım dedik ki bilmeyen, duymayan, “Ben o derste yoktum” diyen kalmasın.

nilufer-yanya

Nilüfer Yanya; 21 yaşında, Londra doğumlu, annesi İngiliz, babası Türk vatandaşı genç bir dev yetenektir.

Play Tuşu’nda ilk kez 30 Kasım’da The Next Big Thing bahsinde Nilüfer Yanya’ya oynadığımızı duyurmuş, sonrasında genç yeteneğin kariyerinde ardı sıra gelişen birbirinden umut verici gelişmelerle haklı iddiamızı kendi çapımızda kazanmış, çok da sevinmiştik. Hala seviniyoruz, hala seviyoruz.

Bildiğiniz üzere kendisi Türkiye’de yaşamıyor, bu sebepten İngiltere’de adım adım adını duyuran Nilüfer Yanya, kendi hikayesinin diğer yakasında vereceği ilk konserin adımını bugün atacak, hazır mısınız?

Londra müzik sahnesinde hızla ilerleyen, İngiliz basınının gözdesi kendisi; Small Crimes EP’sinin ve Keep on Calling single’ının yanında güçlü sesiyle çok güzel yorumladığı Pixies – Hey cover’ını da yayınlayınca Londra’da sahne aldığı her mekanın kaderini sold out olarak en baştan çiziyor.

Üstelik, geçtiğimiz Ekim ayında birbirinden başarılı isimleri ağırlayan Pitchfork Paris Müzik Festivali gibi prestijli bir sahnede yer alarak adını uluslararası basında da büyük harflerle duyuran Yanya, ardından canlı yayınına katıldığı BBC World News’te Keep on Calling’i canlı çalıp söylemesiyle bir kez daha övgü yağmuruna tutuldu.

The World’s End, Shaun of the Dead gibi filmlerin deha kod adlı yönetmeni Edgar Wright, hazırladığı 2016’nın en iyi şarkıları listesinde Nilüfer Yanya’ya yer verdi.

Bunu takiben Linkin Park’ın beyni Mike Shinoda da Spotify hesabından paylaştığı “Linkin Park’ın 2016’da En Sevdiği 16 Şarkı” playlist’ine de Small Crimes şarkısıyla Nilüfer Yanya’ya yer verdi.

The Line of Best Fit’te “A New Kind of Guitar Hero” başlığıyla 2017’nin en heyecan verici isimleri arasında gösterilen bir röportaja ve akabinde aşağıya linklerini attığımız birbirinden yerinde manşetlere ve beğenilere sebebiyet verdi.

Yıldız kokusunu kilometrelerce öteden koklayan i-D Magazine, Nilüfer Yanya’dan övgü dolu sözlerle bahsediyor.

Wonderland Magazine “Bu kız bizim aklımızı aldı!” diyerek manşetlerine taşıyor.

DIY Magazine, Small Crimes’ı öve öve bitiremiyor.

Sıfır artistleri parlatması ve çok iyi röportajlara yer vermesiyle ünlü, yeni müzik ansiklopedisi gibi dergi Loud And Quiet da Yanya’ya kayıtsız kalmıyor.

61bfcb1e2a

 

Yanya’yı tutmak ne mümkün… Nilüfer Yanya, son olarak dev prestijli müzik ve moda dergisi i-D Magazine’in “Class of 2017” başlıklı, 2017’nin en heyecan verici müzisyenlerinden oluşan özel röportaj serisinde yer buldu.

BBC Türkçe de bizzat Yanya’nın yanına koşarak bir video röportaj gerçekleştirdi.

King Krule’un ses rengini andıran, Jeff Buckley naifliği ve Nina Simone gücü içeren sesine ek olarak hafiften The xx soslu altyapılar kullanan Yanya’nın bu gece Salon’da vereceği konser gerçekten de ileride “Ben oradaydım!” demenize zemin hazırlayacak türden. Nilüfer Yanya; davullu, gitarlı, baslı, saksafonlu tam takım grubuyla bu akşam Salon’da!

Yanya öncesinde Doğu Orcan’ın disco’nun elli tonu temalı kulaklara bayram setini, Hakan Odabaşı’nın 60’lardan 70’lere, oradan da günümüze DeLorean’la uzanan pop/rock/funk idman yurdu setini dinleyebilirsiniz. Yanya’nın performansı sonrasında ise Salon, Buğra Orcan funk’ın gerçek kesiti setiyle İstanbul’un en Boogie Nights gece kulübüne dönüşecek.

Akşama görüşürüz!