REFN’İN YENİ FİLMİ THE AVENGING SILENCE’IN SİNOPSİSİ YAYINLANDI

REFN’İN YENİ FİLMİ THE AVENGING SILENCE’IN SİNOPSİSİ YAYINLANDI


Bir başka Refn


Danimarkalı yönetmen Nicolas Winding Refn’in merakla beklenen filmi The Avenging Silence’ın sinopsisi yayınlandı. Daha önceden William Burroughs’un Nova Express’i ve Ian Fleming’in Dr. No’sundan esinlenerek bir film çekeceğini açıklayan Refn, yaptığı açıklamalar ve çalışmalarıyla her daim filmlerinin uzun süre konuşulmasını sağlıyor.

Beş James Bond filmine beraber senaryo yazan Neal Purvis ve Robert Wade tarafından yazılacak senaryo, yönetmenin abartılı bir aksiyon filmi çekme arzusundan yola çıkıyor. Ve dikkat! Purvis, Wade, Refn üçlüsü güçlerini birleştirirse ortaya güzel bir casus filmi çıkabilir.

Insultos-en-espanol-a-Nicolas-Winding-Refn-tras-el-pase-de-The-Neon-Demon-en-Cannes_landscape

Genel olarak bir dedektif filmi olacak The Avenging Silence’ta karakterimiz Avrupalı eski bir casus, Japonya’nın en korkulan Yakuza patronunu alaşağı etmek için Fransa’ya sürülen bir Japon iş adamından aldığı teklifi kabul eder ve olaylar gelişir.

Yayınlanan sinopsis ile şöyle:

“Avrupa’nın önde gelen casuslarından biriydi… Altı yıl önce başarısız bir görevdeyken ses tellerinde oluşan bir hasar yüzünden dilsiz kaldığı için mesleğini bırakması gerekti. Şimdi, altı yıl sonra Fransa’ya sürülen eski bir Yakuza emeklisi Japon iş adamı tarafından, Japonya’nın en tehlikeli Yakuza ailesinin peşine düşmesi ve onları öldürmesi için işe alınır.

Uçma korkusu olan casus, isimsiz bir şekilde Tokyo’ya giden bir kargo gemisine biner. Yolda gerçekleşen bir patlamayla gemi batar ve kendini Güney Japonya kıyılarında bir cankurtaran salı içinde bulur. Dilsiz baş karakter, kendisini Yakuza patronunun bilinmeyen yerine götürecek dört izin -zafer, savaş, kıtlık ve ölüm- peşinde sessizce Japonya üzerinden yola çıkmak zorundadır. Bu sırada 2004’te ona karşı duran herkesi katletmesiyle bilinen Yakuza patronunun dağlarda kendi gizli dünyasında, teknolojiden uzak yaşayışından sonra Japon yeraltı dünyasına tekrar girmenin planlarını yaptığına inanılır. Bu yaşam biçimi, Yakuza patronu için bir takıntı haline gelir. Bir yandan yıllar önce intihara teşebbüs ettiği yönünde dedikodular gelse de diğer yandan gizli kampından kaçan esirler, Yakuza patronunun dönüş planı hikayelerini anlatır. Şimdi ise rakip Yakuza aileleri, onun bilinmeyen Yakuza ihanetini ortaya çıkaran bir dönüş planı hazırlığında olduğundan şüpheleniyor…

Casus, kendisini üst düzey bir Yakuza patronuyla karşı karşıya getirecek bulmacanın parçalarını bulmaya çalışırken Japonya’ya doğru varoluşsal bir yolculuğa çıkar.

Çekimlerine bu yıl başlanması planlanan The Avenging Silence’ın oyuncu kadrosundan henüz bir haber yok. Fakat yine karşıtlıklarla dolu bir tema işleyecek Refn’in dönüşü sürükleyici olacak gibi görünüyor.