SPOTLIGHT’IN YÖNETMENİNDEN NETFLIX’E DİZİ: 13 REASONS WHY

SPOTLIGHT’IN YÖNETMENİNDEN NETFLIX’E DİZİ: 13 REASONS WHY


Tom McCarthy'nin beyaz perdeden TV ekranlarına transferi


Gerçek bir hikayeden uyarlanan Spotlight ile En İyi Film ve En İyi Özgün Senaryo Oscar’ını kapan Tom McCarthy, televizyona transfer oluyor. Netflix projesi olan dizi 13 Reasons Why’dan ilk fragman yayınlandı.

Prodüktörlüğünü Selena Gomez ile üstlenen McCarhty’nin yöneteceği 13 Reasons Why, Ray Asher’ın 2007’de yayınlanan aynı isimli romanının TV uyarlaması.

Romanı TV için senaryoya uyarlayacak isim ise Next to Normal ile Purlitzer Drama Ödülünü alan Brian Yorkey.

13ReasonsWhy_US

31 Mart’ta Netflix ekranlarında olacak 13 Reasons Why’ın yayınlanan sinopsisi ise şöyle:

Clay Jensen (Dylan Minnette) isimli genç karakter, evden okula döndüğünde kapısının önünde üzerinde ismi yazan gizemli bir kutu bulur. Kutunun içinde iki hafta önce trajik bir şekilde intihar eden sınıf arkadaşı ve hoşlandığı kız olan Hannah Baker’ın (Katherine Langford) kaydettiği kasetler vardır. Kasetlerde Hannah, hayatını sona erdirmesinin ardındaki 13 sebebi anlatır. Clay de bu sebeplerden biri midir? Eğer dinlerse sevdiği kızın ölümünün arkasında yatan 13 sebebi öğrenecektir.

Genel olarak Hannah ve Clay’in ikili anlatısı etrafında gelişecek gizemli hikaye, 1.sezonu için tahmin edebileceğiniz gibi 13 bölümden oluşacak.

Dizide yer alan oyuncular ise, Dylan Minnette, Katherine Langford, Kate Walsh, Brian d’Arcy James, Derek Luke, Brandon Flynn, Justin Prentice, Alisha Boe, Christian Navarro ve Tommy Dorfman.

Buyurun fragmana,