STANLEY DONWOOD A MOON SHAPED POOL ÜZERİNE KONUŞTU

STANLEY DONWOOD A MOON SHAPED POOL ÜZERİNE KONUŞTU


Aslında kapak nasıl olacaktı?


Radiohead ile ilk albümden beri albüm görselleri üzerine çalışan Stanley Donwood, 2016’nın en iyi albümleri listelerinin vazgeçilmezi olan A Moon Shaped Pool’un yaratım süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

thom-yorke-stanley-donwood-sitting-bw-michael-muller-x1000-678x451

Thom Yorke’un üniversiteden arkadaşı olan ve Radiohead’in ilk albümünden beri grupla birlikte çalışan Donwood, süreçle ilgili olarak “Aslında A Moon Shaped Pool albümünün kapağını tasarlarken Doctor Who dizisinden bir Dalek kullanmak istedik, elektrik fırlatıp insanları yok etmek yerine boya fışkırtan bir Dalek hayal etmiştik ama karakteri inşa edecek imkanımız maalesef yoktu.” açıklamasını yaptı. Açıklamaların devamı şöyle geldi: “Biz de ondan sonra hava/rüzgar ve boya etkisiyle bir şeyler üretmeyi düşündük. Üstüne boya doldurduğumuz tuvali dışarıda rüzgara bırakarak insan etkisini sıfıra indirmeye çalıştığımız deneyler yaptık. Bazı tuvaller çöp olurken bazıları da üstünde düzenleme yapıp sonucundan memnun olduğumuz işler haline geldi.”

Thom Yorke ile çalışma sürecini ise “Genelde çalışma sürecimiz yarış halinde geçiyor. Ben bir şey yapıyorum ve batırıyorum sonra sıra ona geçiyor, o yapıyor ve batırıyor. İkimizin de tatmin olduğu bir sonuç çıkana kadar bunu defalarca yapmaya devam ediyoruz.” şeklinde açıklayan grubun emektar fahri 6. elemanı Stanley Donwood’la önümüzdeki Radiohead albümlerinde de görüşeceğimize eminiz!