THE ART OF DESIGN: NETFLIX’TEN ENFES TASARIM VE MİMARİ BELGESELİ

THE ART OF DESIGN: NETFLIX’TEN ENFES TASARIM VE MİMARİ BELGESELİ


8 vizyoner tasarımcı, tek belgesel


Eğer, günümüz tasarımcılarına nelerin ilham verdiğini merak ediyor ve yaratım süreçlerinde kendilerini nelerin tetiklediğini öğrenmek istiyorsanız Netflix’in yeni orijinal belgesel serisi Abstract: The Art of Design, tam size göre.

8 yaratıcı fikir babasının sanat ve tasarım dünyasını şekillendirişini anlatan belgesel; giydiğimiz ayakkabıdan, kullandığımız arabaya, gördüğümüz binalardan, beğendiğimiz bir çok şeye etkisi altında kaldığımız tasarımların hikayesini anlatıyor.

abstract-the-art-of-design

Belgesel serisi, sanatçıların yaratıcı süreçlerine ve işlerine odaklanarak yenilikçi tasarımlarının günlük hayatımızı nasıl etkilediğini keşfe çıkıyor.

Bölümlerde yer alan sanatçılar; Bjarke Ingels (Mimar), Christoph Niemann (İllüstratör), Es Devlin (Sahne tasarımcısı), Ilse Crawford (Dekoratör), Paula Scher (Grafik tasarımcı), Platon (Fotoğrafçı), Ralph Gilles (Otomobil tasarımcısı) ve Tinker Hatfield’dan (Nike’ın meşhur ayakkabı tasarımcısı) oluşuyor.

WIRED’ın yazı işleri müdürü ve belgeselin baş yapımcısı Scott Dadich seriyi, “Eğer bunu doğru yapabilirsek, ‘Abstact’ etrafımızı saran nesnelerin ardındaki niyeti ve onları oluşturan kararların içindeki güzelliği görerek geleceği anlamanızı sağlayacak.” şeklinde açıklıyor.

Belgeselin baş yapımcılığını Dadich ile birlikte Morgan Neville, Dave O’Connor, Jon Kamen ve Justin Wilkes üstlenecek.

Abstract: The Art of Design,  10 Şubat’ta Netflix’te yayınlanmaya başlamadan önce, 21 Ocak’ta Sundance Film Festivali’nde ilk bölümün gösterimi yapılacak.

Şimdiden merak edenleri şöyle alalım.