TONY VISCONTI’DEN DAVID BOWIE’SİZ GEÇEN 365 GÜN MEKTUBU

TONY VISCONTI’DEN DAVID BOWIE’SİZ GEÇEN 365 GÜN MEKTUBU


The Worst Next Day


Uzun yıllar David Bowie ile beraber çalışan Tony Visconti, Facebook sayfasından Bowie’siz geçen bir yılını anlattığı duygusal bir mektup yayınladı. Space Oddity, Lodger, The Next Day gibi 13 albümünün yapımcılığını üstlenen Visconti,  The Worst Next Day diye isimlendirdiği mektubunda beraber çalıştıkları son günleri, Bowie’nin bu dünyadan ayrıldığı günü, onsuz geçen bir yılda kaybının sebep olduğu acıları ve mücadeleleri anlatıyor.

“Istırap çok gerçek bir şey. Üzerinde hiçbir kontrolün yok. Bir yıldır, ben de diğer herkes gibi duygusal bir roller coaster’ın içindeyim. Kafamın içinde sürekli David ile konuşuyorum. Kabullenebilmek hala çok zor. Hayatının son yılında çok hareketli ve yaratıcıydı. Blackstar’ı yapmak rastlantısallıktan çok uzaktı, her dakikasında yaptığımız şeyin Gotik bir katedral inşa etmeye yakın olduğunu biliyorduk. İlk gününden itibaren çok özel bir albümdü. David, The Next Day’i yaparken çok enerjik ve mutluydu; fakat Blackstar’da daha güçlü, daha pozitif ve yaratıcılıkla dolup taşıyordu. Takımımız, gruptakiler, teknisyenler ve stüdyoda bizi ziyaret eden diğer herkes birbirine bakıp duruyordu -Bu gerçekten şu an oluyor mu?”

bowie

 

“Burada bitireceğim, David’in göçüp gittiğini kabullenmeye çalışacağım. Acının her evresini, kızgınlık da dahil olmak üzere, geçtiğimiz 365 gündür yaşıyorum. Tabii ki, o bizi asla ortada bırakmadı. Onunla aynı dönemde yaşamış olduğumuz için çok şanslıyız. Onu gördük, şarkı söylerken ve konuşurken dinledik, ona sarıldık, hayranlık duyduk ve daima günlük olarak onu andık. O zamanının efsanesiydi ve zamanın sonuna kadar da efsane olacak. Fakat o aynı zamanda benim arkadaşımdı, onu bütün samimiyetimle özlüyorum.”

 

 

visconti-bowie

Uzunca bir zamandır Bowie’yle arkadaş olan Visconti’nin acısını anlamaya çalışıyor ve paylaşıyoruz. Müziğe bambaşka bir boyut getiren bir efsanenin kaybı ve yerinin doldurulamayacak oluşunun farkındalığı, yeryüzüne ayak basmış bir adamın müziğe, sinemaya, sanata dair bıraktığı kocaman mirasın önüne geçmesin.

Dinlediğimiz her şarkısında, izlediğimiz her filminde veya yer aldığı herhangi bir sanat oluşumunda David Bowie’yi yaşatıyor olacağız.

Mektubun tamamına buradan ulaşabilir, Tony Visconti’nin acısına ortak olabilirsiniz.