80’LER BERLİN PUNK SAHNESİNDEN ARŞİVLİK GÖRÜNTÜLER

80’LER BERLİN PUNK SAHNESİNDEN ARŞİVLİK GÖRÜNTÜLER


Nick Cave, Joy Division, Einstürzende Neubauten...


Berlin’in progresif müzik ve rave müziğin başlıca merkezleri olduğu zamanlar arasında bir dönem daha var ki yine şehrin kendine has hali ile birleşip insanları kendine çekip yaratıcılıklarına yaratıcılık katsın… O da 80’lerdeki punk müzik akımı.

80’lerde Berlin hala duvar tarafından ikiye bölünmüş haldeyken ABD’den hemen Avrupa’ya sıçrayıp yayılmaya başlayan punk müzik ve onunla birlikte gelen punk kültürü, bir çok sanatçıyı da şehre getiren en kuvvetli sebeplerden biri olmuştu. Berlin merkezli plak şirketi! K7, içerisinde Nick Cave’den Tilda Swinton’a geniş bir ünlü yelpazesinin yer aldığı bu enerjik on yılın videolarının büyük ölçüde görülmemiş bir arşivini yayınlayacağını açıkladı.

B-Movie yıldızı Mark Reeder tarafından seslendirilen belgesel; Nick Cave, Joy Division, Einstürzende Neubauten gibi isimlerin dönemin meşhur mekanlarından Metropol, Loft ve SO36’deki konser görüntüleri ve şehrin punk kültürüyle iç içe geçmiş halini bizlere yakından sunuyor. 16 Şubat’ta Berlin’deki Silent Green Culture Centre’da ilk defa ekrana gelen görüntüler umarız en yakın zamanda bizlerin de izleyebileceği ortamlarda erişime açık olur.