LEONARD COHEN’E SAYGI DURUŞU: TRAVELLING LIGHT

LEONARD COHEN’E SAYGI DURUŞU: TRAVELLING LIGHT


I'm running late, they'll close the bar...


2016’nın sonlarında hayatını kaybeden birçok efsaneden canımızı en çok acıtanlardan biri de Leonard Cohen’di. 82 yaşında olmasına rağmen, sanki o hep var olacakmış gibi hissettiğimizden bir aile büyüğünü kaybetmiş gibi derinden üzüldük bir devin daha yitip gidişine.

cohen

Zarif ve asil kişiliği, saygı duyulası duruşu, kelimelerle anlatılamayacak muhteşemlikte sesi, insanın içine işleyen şarkıları ve şairane romantiklikteki sözleriyle çok başka bir insan, eşi benzeri olmayan bir sanatçıydı Leonard Cohen.

O’nunla aynı dönemde yaşamanın tadını hissetmiş olanlara kimi zaman en derin kederlerin içine hapseden zehriyle ruhumuzu okşayan panzehirini beraber servis eden Cohen’den bir kuple daha hüzne ne derdiniz?

Şairane kişiliğin oğlu Adam Cohen, müzisyenin son albümü You Want It Darker’da da beraber çalıştığı Sammy Slabbinck ile bir araya getirdiği eski ve yeni görüntülerle Travelling Light’a yeni bir video oluşturarak Leonard Cohen sevenleri 5 dakikalık saygı duruşuna davet ediyor.

Leonard Cohen’in balkonda bütün ağırlığıyla sigara içip yine acı tatlı konuşmasıyla başlayan Travelling Light ile sizleri bir efsanenin kaybının verdiği tüm hüzünle baş başa bırakıyoruz.