YILIN EN İYİLERİNDEN OLMASI MUHTEMEL THE SNOWMAN’DEN İLK GÖRSELLER

YILIN EN İYİLERİNDEN OLMASI MUHTEMEL THE SNOWMAN’DEN İLK GÖRSELLER


13 Ekim'de vizyonda!


Norveçli yazar Jo Nesbø’nün kitabından beyaz perdeye uyarlanan The Snowman’den ilk görseller geldi.

Bundan tam 1 yıl önce haberi verilen film, hayli iddialı bir kadronun ürünü.

Tekinsiz polisiye arayanların imdadına yetişen Dedektif Harry Hole’un hikayelerinden birini içeren kitap, uzun bir süre boyunca Martin Scorsese’nin markajına uğramıştı. Scorsese’nin yöneteceği konuşulan beyaz perde uyarlaması, sonuç olarak Let The Right One In ve Tinker Tailor Soldier Spy gibi sıkı filmlerin İsveçli yönetmeni Tomas Alfredson’a emanet edilmişti.

Michael Fassbender’ın Harry Hole’u canlandıracağı film; kadrosunda Charlotte Gainsbourg, Rebecca Ferguson, Toby Jones, J.K. Simmons, Val Kilmer, Chloë Sevigny ve James D’Arcy gibi isimleri de barındırıyor.

Filmi senaryolaştıran isimlerden de bahsedelim. Matthew Michael Carnahan ve Drive’ın da senaryosunu yazan Hossein Amini, Jo Nesbø’nün kitabını senaryolaştırdılar.

Elimizdeki malzemelere bakınca, 13 Ekim’de ABD’de vizyona girecek karanlık suç filminin yılın en iyi yapımlarından biri olma ihtimali hayli yüksek.

Filmden gelen görsellerin ikisinde Fassbender’ın hayat verdiği Harry Hole’u, üçüncüsünde ise filmin yönetmeni Alfredson ve Fassbender’ı iki lafın belini kırarken görüyoruz.

The-Snowman-2-620x399

The-Snowman-3-620x488

 

The-Snowman-1-620x413

Fassbender, filmle ilgili şunları söylüyor: “Norveçli bir yazarın kitabını İsveçli bir yönetmen uyarlıyor. Haliyle hayli “İskandinav kara filmi” diyebileceğimiz bir iş ortaya çıkıyor. Harry Hole inanılmaz bir karakter… Bildiğiniz klasik dedektiflerden değil. Bu filmde yer aldığım ve Tomas Alferdson’la çalıştığım için çok heyecanlıyım. Film; hayli karanlık, aykırı ve korkutucu olacak!”

İlk fragmanın yayınlanması yakındır, tetikte kalın!