AKIRA KUROSAWA’DAN MESAJINIZ VAR!

AKIRA KUROSAWA’DAN MESAJINIZ VAR!


Akira Kurosawa'nın samuraylarıyız!


Sinemanın son samurayı Akira Kurosawa’dan güzel film yapmak ya da filmi güzel izlemek isteyenlere mesaj var!

img220000347A

Aslında yeni değil, bilen bilir. 2000 yılında usta yönetmenin oğlu Hisao Kurosawa yönetmenliğinde kızı Kazuko Kurosawa ile beraber yer aldıkları 10 bölümlük, 80 dakikalık A Message From Akira Kurosawa: For Beautiful Movies belgeselinden bahsediyoruz. Neden 17 yıl sonra bahsediyoruz? Çünkü dün, 23 Mart, rahmetli yönetmenin doğum günüydü. Yaşasa bugün tam 107 yaşında olacaktı! Ve bugün itibariyle, evinizde oturduğunuz yerden bir tıkla belgesele ulaşabileceksiniz. Biz de duymayan duysun, meşajını almayan kalmasın dedik.

Ran, Seven Samurai, Rashomon… Master’ını samuraylıkta yapan 57 yıllık sinema kariyerinde çektiği 30’dan fazla filmiyle birçok usta yönetmene ilham veren, sinemaya kazandırdığı yeni kamera hareketleri, kendi dili ve çok daha fazlasıyla Japonya’nın hatta sinema tarihinin en vizyoner yönetmenlerinden Akira Kurosawa!

Akira Kurosawa1

Yeni başlayanlar için, başlayıp da doyamayanlar için üstadın “Film nedir? Nasıl yapılır? Ben nasıl yapıyorum? Nasıl güzel yapıyorum?” sorularına takır takır verdiği cevaplarla her açıdan film yapımının inceliklerine değindiği belgesel, artık internet üzerinden de erişilebilecek. Hatta direkt yazının altına koyuyoruz, öyle çok uzaklarda aramanıza gerek yok.

Film müziklerinden sürecine, her detayıyla kusursuz film yapımının püf noktalarına etraflıca değinip kendi deyimiyle “Güzel filmin” nasıl olması gerektiğini anlatan Kurosawa’nın işlerine bu belgeselden sonra çok daha farklı bakacaksınız.

Akira Kurosawa üstadım! Meşajını aldım, güçlü bir film yapımı için ben davarım!