AKIRA KUROSAWA’NIN FİLME ÇEKİLMEYEN SENARYOSU HAYATA GEÇİYOR

AKIRA KUROSAWA’NIN FİLME ÇEKİLMEYEN SENARYOSU HAYATA GEÇİYOR


The Mask Of Black Death


Gelmiş geçmiş en büyük yönetmenlerden biri olarak kabul edilen Akira Kurosawa’nın yazıp sonra rafa kaldırdığı filmi The Black Mask of Death, beyaz perdeye rötarlı da olsa gelmeye hazırlanıyor.

Ünlü Japon sinemacı Akira Kurosawa’nın, 1975 yapımı filmi Dersu Uzala’dan sonra senaryosunu yazdığı ama bir türlü hayata geçiremediği ve Edgar Allen Poe’nun kısa öyküsü The Masque of the Red Death’ten esinlendiği filmi The Mask Of Black Death için beklenen start verildi. 1998 yılında film ile ilgili çalışmalara başlayan ama aynı yıl içerisinde hayatını kaybeden ünlü yönetmenin senaryosunu yazdığı son projesi, Huayi Brothers ve CKF Pictures iş birliğiyle beyaz perdeye taşınıyor.

CKF Pictures’un kurucusu olan yönetmen/prodüktör Chen Kuo-Fu “Mask, Kurosawa’nın hayata çok istediği ama bir türlü hayata geçiremediği bir projesiydi. Biz de neden bunu biz gerçekleştirmeyelim diye düşündük ve çalışmalara başladık.” açıklamasını yaptı. Dersu Uzala gibi Rusya’da geçecek film, 20. yüzyılın başında insanlığı etkileyen bir hastalık ile başa çıkmaya çalışan bir ülkenin hikayesini anlatıyor. Acı çeken halkına yardım etmek yerine sarayında oturmayı tercih eden bir kralın öyküsünü anlatacak filmin 2020 yılında vizyona girmesi planlanıyor.