CASEY AFFLECK VE ROBERT REDFORD DAVID LOWERY’NİN YENİ FİLMİNDE

CASEY AFFLECK VE ROBERT REDFORD DAVID LOWERY’NİN YENİ FİLMİNDE


The Old Man and The Gun


Ain’t Them Bodies Saints’te Casey Affleck, Pete’s Dragon’da da Robert Redford ile beraber çalışan yönetmen David Lowery, iki oyuncuyu da yeni filmi The Old Man and The Gun’da bir araya getiriyor. İlk olarak 2010’da duyurulan film, 2018’de vizyona girecek.

robert-redford-casey-affleck-

David Grann’ın 2003’te The New Yorker’a yazdığı aynı isimli makaleyi baz alarak Lowery’nin senaryolaştıracağı film, ABD’nin en ünlü hapishane kaçağı Forrest Tucker’ın (Redford) hikayesini anlatacak. Kahramanımızla aynı ismi paylaşan bir de oyuncu var. Biz ondan değil kaçak olan Forrest Tucker’dan bahsediyoruz, karışıklık olmasın. Tam adı Forrest Silva Tucker, kod adı Woody Tucker.

İlk kez 15 yaşında hapse girip 16 yaşında kaçtıktan sonra hayatı boyunca bir içeride bir dışarıda aksiyon peşinde koşan Tucker, 18 başarılı kaçış ve 12 başarısız denemenin ardından San Quentin’den de 70 yaşında kaçmayı başararak epey ses getirmişti. Hapisten kaçtığı zamanlarda da boş vakitlerini banka soyarak geçiren azılı olduğu kadar azimli de bir mahkum olan Tucker’ın hikayesi, beyaz perdeye çok yakışacak.

Otoriteleri birbirine katıp halkın aklını başından alan Tucker’a Redford, bu kaçışların ister istemez etkisinde kalan dedektife Affleck ve her şeye rağmen Tucker’ı seven mangal yürekli kadına da Sissy Spacek hayat verecek.

3 Nisan’da Ohio, Cincinnati’de çekimlerine başlanacak The Old Man and the Gun‘ın oyuncu kadrosunda aynı zamanda Danny Glover, Tika Sumpter ve Isiah Whitlock yer alıyor. Tom Waits ve Elizabeth Moss da kesin olmasa da şu an görüşme aşamasında!

Kaçmalara doyamayan Tucker’ın yayımlanıp yayımlanmadığı meçhul olsa da, Alcatraz: The True Story and The Can Opener isminde bir kitabı bile var.