İYİ MÜZİK NEDİR? NEREDE İZLENİR? #STUDIO 3/3 YAPARAK CEVAPLIYOR!

İYİ MÜZİK NEDİR? NEREDE İZLENİR? #STUDIO 3/3 YAPARAK CEVAPLIYOR!


Üç konser de kaçmaz, kaçmamalı!


Şehre kültür sanat pompalamaya dur durak bilmeden devam eden Zorlu PSM‘nin amiral gemilerinden #studio ilkbahar programıyla da vizyonlu konserler serisine devam ediyor.

Yerli sahneye doping etkisi yaratan Lokalize serisini ve tiyatrolardan oluşan programı şu anda bir kenarda tutup, üç konsere yoğunlaşacağız: Telefon Tel Aviv, Emily Wells ve Mt. Wolf!

8 Nisan’da Telefon Tel Aviv’le ayakları yere basan, Ytong gibi sert ve kendinden emin bir açılışla üçlü konser serisi deparla başlayacak. Ülkemize her geldiği festivalin ve konserin tek başına yıldızı olan Moderat’ın geçtiğimiz sene turnedaşı olan Telefon Tel Aviv,  Moderat’ı kaçıran, özleyen ve belki de sound’unu yeteri kadar sert bulmayanlara +18’lik bir şiir dinletisi tadında canlı performansıyla sağlam bir alternatif sunacak.

Kendi içinde üçe ayrılan 8 Nisan gecesinde warm-up’tan sorumlu bakanlar Orhan Yılmaz ve Meriç Erseçgen’den oluşan ve Stranger Things feat. Kavinsky sound’uyla dikkat çeken Mind Shifter.

#studio’nun kepenklerini ise bizim buraların çocuğu Doğu Orcan, techno ve disco’yu iç içe geçirdiği after party setiyle indirecek. Daha önce Modeselektor, DARKSIDE, Daniel Avery ve Jackmaster gibi ağır sanayi hamleleriyle aynı sahneyi paylaşmış PT SoundSystem‘ın üçte birini dinlemediyseniz, ne yapın biliyor musunuz? Dinleyin.

20 Nisan’da ise topyekün müziğin her alanına hakim olup eline ne geçirse müthiş bir ahenkle çalıp müziğine de kusursuzca yakıştırabilen Emily Wells, ekstra bavul ücretini hiçe sayarak yanında getireceği yüklü vizyonuyla #studio’da olacak.

Eşsiz vizyonuyla beyaz perdeye de yıldız tozunu sıçratabilen Wells’in işleri daha önce Chan-wook Park’ın 2013 yapımı Stoker filminde ve kült Alfred Hitchcock şaheseri Psycho’daki ikonik karakter Norman Bates’in geçmişini anlatan ünlü dizi Bates Motel’in üçüncü sezon tanıtım videosunda kullanıldı.

Bu gecenin açılış kapısı ise 2009 yılında Benjamin Desmet ve Stefanie Callebaut tarafından kurulan SX ile bambaşka bir evrenin içinden açılacak. FKA Twigs ve The Acid karışımı sound’uyla 2017’yi 2017’de yenen SX’i kaçırmayın, Belçikalı ikili 21.30’da sahnede olacak, biz hatırlatmış olalım…

 

Takma adı rahatlıkla vizyon olabilecek bu üçlü konser serisinin son durağı ise özel bir ilgiyi hak ediyor. 25 Mayıs’ta ülkemize ilk defa uğrayacak Mt. Wolf, ilk dinlemeden sonra rahatlıkla müzik sisteminizde sıkı bir rotasyona girerek önümüzdeki dönemlerde de İstanbul’a sık sık geleceğini düşündüğümüz bir isim. İlk albümü şu anda paketlenen Mt. Wolf’un adını bir yerlere not edin, ileride çok işinize yarayacağını düşünüyoruz.

South by Southwest’in geçtiğimiz seneki konser programında kendisine yer bulan ve bulduğu bu spot’un hakkını fazlasıyla vererek kariyerinde yeni ve heyecanlı bir sayfayı aralayan Mt. Wolf’u Sigur Rós, Bon Iver ve Editors’a benzeten benzetene… Biz de farklı düşünmüyor, 25 Mayıs’ta ilk defa bu gizemli İngiliz grubu canlı dinlemeyi bekliyoruz.

Daha fazla detay ve biletler için aşağıdaki link’leri darlayabilirsiniz:

8 Nisan – Telefon Tel Aviv

20 Nisan – Emily Wells

25 Mayıs – Mt. Wolf