JEFF BUCKLEY’NİN NOTLARI, MEKTUPLARI VE GÜNLÜĞÜ KİTAP HALİNE GELİYOR

JEFF BUCKLEY’NİN NOTLARI, MEKTUPLARI VE GÜNLÜĞÜ KİTAP HALİNE GELİYOR


His Own Voice


1994 yılında Grace gibi bir ilk albüm yayınladıktan sonra 1997 yılında hayata gözlerini yuman ABD’li şarkı sözü yazarı ve müzisyen Jeff Buckley’nin günlüğü kitap haline getiriliyor.

Da Capo Yayıncılık tarafından Jeff Buckley’in Grace albümünün 25. yılı olan 2019’da çıkması planlanan His Own Voice, sanatçının Orange County’deki çocukluk günlerinden 1997’deki vefatına kadar kendi el yazısıyla tuttuğu bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış günlüğünün yanı sıra; notlar, mektuplar, şarkı sözleri ve aile arşivinden daha önce paylaşılmamış fotoğrafları barındıracak. Projenin altına girip bu sorumluluğu yüklenen isimler ise sanatçının annesi Mary Guibert ve daha önce Dream Brother: The Lives and Music of Jeff and Tim Buckley isimli kitabı da yazmış olan Rolling Stone yazarı David Browne.

Kitap için açıklamalarda bulunan Guibert, “Oğlum adına konuşmak, onun başarısından kendi payına kredi almak ya da söylemediği şeyleri söylüyormuş gibi göstermek isteyenler her zaman olacak ve olacaklar. Bu sayfaları seçip dünyayla paylaşarak hem ona kendi sesi ile konuşma şansı veriyorum hem de hayranlarının onun ne kadar tatlı, komik, şaşırtıcı bir insan olduğunu görmeleri için bir fırsat yaratıyorum.” açıklamasında bulundu. Kitabın yazarı ve daha önce de Buckley ailesiyle çalışmış olan David Browne, Jeff Buckley hakkında, “Dream Brother üzerinde çalışırken, 90’lı yılların en karizmatik ve güçlü müzisyenlerden biri olan Jeff’in nasıl oluyor da böyle kararlar aldığını merak ediyordum.” deyip, “Artık elimizdeki bu kadar malzeme ve günlük sayesinde hem Jeff’in yaratıcı sürecine dair bilgiler edinebileceğiz hem de kafasından neler geçtiğini bilme şansına kavuşacağız.” diye ekledi.

Da Capo Yayıncılık ayrıca basılı materyalin dışında, sanatçının kişisel ses kayıtlarını, telesekreter mesajlarını, ölmeden önce yapılması gereken 100 şey listesi gibi bugüne kadar bilinmeyen içerikleri de paylaşacak.