MARTIN SCORSESE’NİN ARMANI BELGESELİ MADE IN MILAN TEKRAR BEYAZ PERDEDE

MARTIN SCORSESE’NİN ARMANI BELGESELİ MADE IN MILAN TEKRAR BEYAZ PERDEDE



ABD’li ünlü yönetmen Martin Scorsese’nin 1990 yılında ünlü moda markası Giorgio Armani hakkında yaptığı yirmi dakikalık belgeselin bir kısmı, Armani’nin 2017 sonbahar gösterisi için tekrar beyaz perdeye geliyor.

martin-scorsese-giorgio-armani-made-in-milan-filmloverss-720x400

IMG’nin Made-to-Measure isimli web sitesi tarafından tekrar kurgulanan 10 dakikalık belgeselde Martin Scorsese; Giorgio Armani’nin çocukluk, gençlik yılları ve yaratıcı sürecine odaklanıyor. Rakiplerinin aksine varlıklı bir aileden gelip rahat bir hayat sürmeyen Armani; modaya olan ilgisini “Sınıfta diğer insanları kıskanan sadece biz vardık.” diyerek açıklayıp, bu işe annesinin durumları iyi olmadığı için evde kendisine ve kardeşine kıyafet dikmesini izlerken başladığını bizlerle paylaşıyor. 

Aynı zamanda Milano şehrine olan sevgisinden de bahseden büyük modacı, ilk aşkı olarak açıkladığı sinemanın ve şehrin sanatını nasıl etkilediğini “Hayat bir film ve kıyafetlerim de kostümlerimdir” diyerek anlatıyor. “Eğer modacı olmasam kesinlikle sinemacı olmak için çabalardım.” diyerek de sinemaya olan tutkusunu bir kez daha vurguluyor.

20 dakikalık belgeselin editlenmiş 10 dakikalık versiyonuna hemen aşağıdan, tam haline ise buradan ulaşabilirsiniz.