MOONLIGHT’IN YÖNETMENİ BARRY JENKINS’TEN DİZİ

MOONLIGHT’IN YÖNETMENİ BARRY JENKINS’TEN DİZİ


The Underground Railroad


Bu yılın başından beri bir Moonlight furyasıdır aldı başını gidiyor. Ne filmin, ne de yönetmeni Barry Jenkins’in adını duymayan kalmamıştır herhalde?

barry-jenkins-moonlight

Daha önceden de Medicine for Melancholy ve My Josephine filmleriyle adından söz ettiren bağımsız yönetmen, bu yıl gerçekleşen 89. Akademi Törenleri’nde az kalsın En İyi Film Oscar’ını yanlışlıkla La La Land’e kaptırıyor olsa da günün sonunda aday olduğu 8 dalın üçünü alıp evine götürdü.

Beyaz perdedeki başarısını zirvedeyken bir yandan da TV ekranlarına transfer olmaya karar veren Jenkins, Colson Whitehead’in 2016 çıkışlı hem çok satan hem de çok ödüllü romanı The Underground Railroad’ı bölümü 1 saat olacak dizi formatına uyarlamaya hazırlanıyor.

Siyahilerin gördüğü zulmü ele alan hikayede, pamuk tarlasında köle olarak çalışan Cora’nın özgürlüğünü elde etmek için kaçışını ve Underground Railroad’dan geçen hikayesini izleyeceğiz.

Amazon’un duyurduğu projede Jenkins tekrar Moonlight’ın yapımcıları Pastel ve Plan B Entertainment ile el ele verecek.

Daha önce de Netflix’in Dear White People ve PBS’in Futurestates dizilerinde birer bölüm çektiğinden televizyon dünyasına aşina olan Jenkins, diziye uyarlayacağı kitapla ilgili şunları söyledi:

“Geriye dönüp The Intuitionist’e baktığımızda da Colson’ın dili her zaman düzene karşı koydu ve bu The Underground Railroad için de farklı değil. Hem duyarlı hem de özgün bir şekilde halkımızın tarihine saygı gösteren ve çığır açan bir iş. ”

Oscar’dan yolunu televizyona çeviren ilk yönetmen olmayan Jenkins’in dizisi henüz yapım aşamasında olduğu için çalışmalara ne zaman başlanacağı henüz belli değil.