RICHARD LINKLATER DEHASI CATE BLANCHETT’LA BULUŞUYOR

RICHARD LINKLATER DEHASI CATE BLANCHETT’LA BULUŞUYOR


Where'd You Go, Bernadette


Geçtiğimiz ay Robert Downey Jr. ile henüz ismi belli olmayan bir proje üzerinde çalıştığını duyuran Richard Linklater’ın, ilk olarak 2015’te haberini aldığımız, ardından ses seda çıkmayan filmi Where’d You Go, Bernadette‘ten sonunda haber var.

Cate Blanchett

Başrolünde iki Oscar’lı Cate Blanchett’ın yer alacağı filmin, Maria Semple’ın aynı isimli romanından beyaz perde uyarlamasını The Spectacular Now ve The Fault in Our Stars filmlerinin senaristleri Michael H. Weber ve Scott Neustaddter kaleme alıyor. En nihayetinde, 2 yıllık sessizliğin ardından bu yaza doğru çalışmalara başlanacak.

Tam da Antartika’ya bir aile gezisi düşlediği zamanlarda agorafobik bir mimar olan annesinin kaybolduğunu öğrenen 15 yaşındaki kızın annesini bulma mücadelesi etrafında gelişen hikaye, Annapurna Pictures’tan Megan Ellison yapımcılığında filme dönüşecek.

!f İstanbul’da da gösterimi yapılan Everybody Wants Some!!’ın ardından Annapurna ve Linklater’ı tekrar bir araya getirecek proje, yeri gelince hiç çaktırmadan Bob Dylan’a bile dönüşebilen Blanchett ile çok başka bir hal alacak.

Cate Blanchett’ın 13 farklı karakteri canlandırdığı deneysel sanat filmi Manifesto’nun ardından Thor: Ragnarok’ta da çılgın bir kötü karaktere hayat vereceğini geçtiğimiz günlerde öğrenmiştik. Kuşkusuz, yine performansına hayran kalacağımız Blanchett, Linklater dehasıyla birleşince Where’d You Go, Bernadette’in bu yılın çok konuşulacak filmlerinden olması muhtemel.