STUDIO GHIBLI’NİN 6 KLASİĞİ TEKRAR BEYAZ PERDEYE DÖNÜYOR

STUDIO GHIBLI’NİN 6 KLASİĞİ TEKRAR BEYAZ PERDEYE DÖNÜYOR


İlk Studio Ghibli Festivali kapsamında 6'sı birden


Fathom Events ve bağımsız animasyon dağıtımcısı GKIDS, ilk kez ABD’de gerçekleşecek Studio Ghibli Fest için bir araya geliyor ve stüdyoyla özdeşleşmiş 6 klasik filmi tekrar beyaz perdeye taşımak için hazırlanıyor.

spirited-away-cover

Haziran’da aynı zamanda Studio Ghibli’nin logosu olan Totoro karakterinin hikayesi My Neighbor Totoro ile iki gecelik bir gösterimle başlayacak festival, Kasım’a kadar her ay farklı bir külte ev sahipliği yapacak.

Sadece Studio Ghibli’nin işleriyle sınırlı kalmayıp Fransız animasyonu Mune: Guardian of the Moon gibi dünya çapında ses getirmiş birçok filmin tekrar gösterimi festival kapsamında yapılacak.

Fathom Events’in CEO’su John Rubey, festival heyecanını şu sözleriyle anlatıyor: “GKIDS ile tekrar bir araya gelip Hayao Miyazaki’nin en ikonik işleri de dahil çok değerli animasyon filmlerini tekrar büyük ekrana taşıyacağımız için çok gururluyuz. Dünyanın her yerinden hayranlar bu dahiyane filmleri izlemeleri gerektiği gibi beyaz perdede, sinemanın sesiyle aileleri veya arkadaşlarıyla deneyimleme imkanına sahip olacak.”

28 Nisan’dan Fathom Events’in web sitesinde gösterimlerin yapılacağı yerler belli olacak. Biletler de aynı gün internet üzerinden sipariş edilebilecek. 

Ellere var da bize yok mu bilmiyoruz ama muhtemelen yok. Yine de yolu düşen olursa aklında bulunsun.

Gösterilecek filmlerin sıra sıra tarihleri de böyle:

My Neighbor Totoro” (1988) 25-26 Haziran

“Kiki’s Delivery Service” (1989) 23-24 Temmuz

“Castle In The Sky” (1986) 27-28 Ağustos

“Nausicaä of the Valley of the Wind” (1984)  24-25 Eylül

“Spirited Away” (2001) 29-30 Ekim

“Howl’s Moving Castle” (2004) 26-27 Kasım