TRAINSPOTTING YAZARI IRVINE WELSH’TEN DİZİ: IBIZA87

TRAINSPOTTING YAZARI IRVINE WELSH’TEN DİZİ: IBIZA87


Elektronik müziğin Irvine Welsh'çesi


Trainspotting’in yazarı Irvine Welsh, İngiltere’nin rave ve kulüp kültürü üzerine yeni bir dizi yazmaya başladığını duyurdu.

Yaratıcılığını Irvine Welsh’in üstleneceği, senaryosunu da Dean Cavanagh’ın yazacağı Ibiza87, günümüz elektronik müzik dünyasının temellerinin atıldığı bir dönemi bizlere sunmaya hazırlanıyor. Nicky Holloway, Paul Oakenfold ve Danny Rampling gibi acid house DJ’lerinin 1987 yılında Ibiza’ya yaptıkları bir seyahatten esinlenen dizi, yapılan basın açıklamasına göre müzikal olarak 24 Hour Party People ve Straight Outta Compton arasındaki zaman dilimini anlatacak. Irvine Welsh dizi hakkında “House müzik dünyası o zamanlar için kurulan arkadaşlıklar, maceralar ve çılgın hikayeleri birbirimize anlattığımız hayatımızın önemli bir parçasıydı. Bu müzikler, uyuşturucular ve gittiğimiz şehirler bir kuşağı şekillendirdi ve bütün bu hikayeler de bize böyle bir dizi yaratma fırsatını doğurdu.” açıklamasını yaptı. Hikayenin ana karakterleri olacak Nicky Holloway, Paul Oakenfold ve Danny Rampling aynı zamanda dizinin soundtrack’ini de üstlenecek.

İngiliz DJ Paul Oakenfold proje ile ilgili olarak “Bu proje hakkında çok heyecanlıyım. Çünkü Ibiza’ya seyahatimizin 3o. yılına denk geliyor ve dans müziğinin temellerinin atılıp bugünlere geldiği yerin çıkış noktası olarak sayabileceğimiz bir zamandı.” yorumunu yaptı. Son derece merak uyandıran bu projenin yayın tarihi, oyunucu kadrosu gibi detaylar ise henüz paylaşılmadı.