YENİ BENEDICT CUMBERBATCH FİLMİ: HOW TO STOP TIME

YENİ BENEDICT CUMBERBATCH FİLMİ: HOW TO STOP TIME


Zaman nedir? Nasıl durdurulur?


Bir gün daha geçmiyor ki Benedict Cumberbatch’in rol alacağı yeni bir projeden bahsetmeyelim. Ailesine vakit ayırmak istediği için Sherlock’un 5. sezonu şimdilik askıya alınsa da yine başka başka projelere vakti yetiyor. Cumberbatch’i durduramıyoruz, durdurmak da istemiyoruz. Bize hava hoş!

2012-benedict-cumberbatch

IMDb’ye göre İngiliz aktör, an itibariyle gelişmekte olan 11 projede yer alıyor. En son Showtime’ın yeni dizisi Melrose’ta aristokrat bir playboy’u canlandıracağının haberini vermiştik. Şimdi de yine fantastik bir yapım için kolları sıvayan Cumberbatch’in yeni filmi How To Stop Time, yüzyıllarca hayatta kalan Tom Hazard’ın hikayesini anlatacak.

Matt Haig’in henüz yayınlanmamış aynı isimli kitabından beyaz perdeye uyarlanacak film, konusuyla The Man on Earth ve About Time gibi filmleri andırıyor; tabii bilemiyoruz. Dikkat çekmemek için sürekli kılık değiştiren, son düzenini de Londra’da tarih öğretmenliği yaparak kuran Hazard karakteri için yaşlanmak, yorulmak nedir bilmeyen Cumberbatch çok doğru seçim.

Variety’nin aktardığına göre, “Yüzyılları ve kıtaları aşan çılgın bir aşk hikayesi” izleyeceğiz.

Henüz filmi kim yönetecek, kim uyarlayacak belli değil; ama Paddington’ın da senaryosunu ele alan Haig, direkt kendi kitabının beyaz perde uyarlamasını da yazabilir. Cumberbatch’in yapım şirketi SunnyMarch kitabın haklarını çoktan aldı. Üstelik Cumberbatch de sanki başka hiç işi yokmuş gibi How To Stop Time’ın baş yapımcısı olacak.

Filmin çalışmalarına ne zaman başlanacağı da netleşmedi. Fakat ben önce kitabını okurumculardansanız How To Stop Time romanı, bu Haziran’da raflarda yerini alacak.