25 NİSAN LA LA LAND GÜNÜ LOS ANGELES’TA COŞKUYLA KUTLANDI

25 NİSAN LA LA LAND GÜNÜ LOS ANGELES’TA COŞKUYLA KUTLANDI


Los Angeles Belediyesi çalışıyor...


Bu yılın en çok konuşulanı La La Land, tam da DVD’si yayınlanacağı sırada, filmin geçtiği Los Angeles’tan aşk mektubu aldı.

la-la-la-land-day-in-los-angeles-

Salı günü Belediye Binası önünde gerçekleşen seremoniyle 25 Nisan’ı La La Land günü ilan eden Belediye Başkanı Eric Garcetti:

“Bugünü Los Angeles şehrinde La La Land günü ilan etmekten mutluluk duyarım. Arabanızın yakınında bir yerde güvenlice dans edebilirsiniz, tabii tercihen trafikte değil. Griffith Park’a flörtünüzü götürün, birine ya da sadece şehrinize bir kez daha aşık olun. Herkese mutlu La La Land Günleri, L.A.”

Emma Stone ve Ryan Gosling törende olmasa da Garcetti, filmin yapımcısı Jordan Horowitz ve dilimize dolanan film müziklerinin bestecisi Justin Hurwitz’e filmin ve ona ilham veren şehrin meziyetlerini övmeden hemen önce plaket hediye etti.

la-la-la-land-day-in-los-angeles

Garcetti, Horowitz’in törende gerçekleşen yanlış anonsu toparlayışına referans vererek şimdiye kadar Akademi Ödülleri’nde bulunmuş en zarif insan olduğunu ve filmin Los Angeles’a ithaf edilmesiyle bir rüyanın gerçek olduğunu söyledi.

Horowitz de “Los Angeles, bu filme kollarını inanılmaz bir şekilde açtı. Filmin özel bir büyüsü var ve bu şehir de onun merkeziydi.”

Salı sabahı 8.30’da Belediye Binası’nın ön cephesinde gökyüzünden süzülen Bandaloop dansçılarının performansıyla başlayan gösteri La La Land müziklerinin canlı çalınmasıyla devam etti. Üstelik Garcetti de City of Stars’ı çalan caz grubuna piyanoyla eşlik etti.

Los Angeles halkınca coşkuyla kutlanan La La Land gününün ardından seremonide yer alan insanların çoğu da eve dönüp filmi baştan izleyeceğini söylemiş. “Ne belediyeler var be!” demeden geçemiyoruz.