365 GÜNÜ AYRI GÜZEL PROJE: A MOVIE POSTER A DAY

365 GÜNÜ AYRI GÜZEL PROJE: A MOVIE POSTER A DAY


Pete Majarich'ten uzun vadede tasarımlar


Geçtiğimiz 365 gün boyunca Pete Majarich’in herhangi bir işine denk geldiniz mi?

EveryMoviePosterADay

Kendisini film posterlerine minimalist dokunuşlarla yaptığı alternatiflerle biliyoruz. “Ama bunu yapan bir ton insan var, nesi farklı?” diyorsanız bunun uzun vadeli, 365 günlük bir proje olduğunu ve sanatçının her gün üşenmeden sıkılmadan farklı bir poster paylaştığını, en son da hepsini bir videoda paketlediğini baştan söyleyelim. Öyle sadece her yerde dönüp dolaşan alternatif Oscar posterleri de değil. Bağımsız ya da Hollywood yapımı, popüler ya da bilinmeyen, eski ya da yeni ayrım gözetmeksizin giriştiği filmlerin özeti niteliğinde, gerçekten farklı bir bakış açısıyla ele alınmış, her birini incelemesi ayrı zevkli posterler.

SilenceOfTheLambsPoster

Geride bıraktığımız koca bir yılın ardından Majarich, A Movie Poster a Day projesini birbirinden benzersiz 365 posterle bitirdi. 31 Aralık 2016’da Alfonso Cuarón’un Children of Men filmine yaptığı posterle finalini yapan projeden birkaç favorimizi buraya koyuyor, ardından da hepsini bir izleyebileceğiniz videoyu yapıştırıyoruz.

Kimmiş, neyin nesiymiş? daha detaylı kurcalamak isteyenler veya “Bir tane de benim evimde olsa ya şunlardan” diyenler, Sydney ikametgahlı sanatçının işlerini sergilediği web sitesi Craft and Graft‘tan aradığı ne varsa bulabilir.

se7en-poster

 

InceptionLarge

 

ThelmaAndLouise

 

ScienceOfSleepPrinted