ALEJANDRO G. IÑÁRRITU VE EMMANUEL LUBEZKI’DEN CANNES’A ENSTALASYON

ALEJANDRO G. IÑÁRRITU VE EMMANUEL LUBEZKI’DEN CANNES’A ENSTALASYON


CARNE Y ARENA


Birdman ve The Revanant’ta beraber ne kadar iyi iş çıkardıklarını kanıtlayan iki büyük isim Alejandro González Iñárritu ve Emmanuel Lubezki Cannes Film Festivali için deneysel bir sanal gerçeklik enstalasyonu yapmak için tekrar el ele verdi. 6 buçuk dakikalık kişisel bir deneyim sunan CARNE y ARENA isimli VR, Cannes Film Festival için seçilen ilk sanal gerçeklik projesi.

alejandro-inarritu-emmanuel-lubezki-vr

Göçmen ve mültecilerin içinde bulunduğu koşulları gerçekten olmasa da sanal bir gerçeklikle canlanlandırma niyetinde olan Iñárritu, CARNE y ARENA’yı şöyle anlatıyor:

“Dört yıldır kafamda geliştirdiğim bir proje bu, Meksikalı ve Orta Amerikalı sığınmacılarla tanışma ve röportaj yapma şansına eriştim. Hayat hikayelerinden o kadar etkilendim ki, birkaç kişiyi bu projede beraber çalışmak için davet ettim. Niyetim, VR teknolojisiyle insanlık halini keşfedebilmek ve ziyaretçilere göçmenlerin ayaklarıyla yürürken derilerinin altına ve kalplerinin içine giden bir deneyim yaşayabilmeleri için alan yaratmaktı.”

Legendary Entertainment ve Fondazione Prada tarafından finanse edilen filmin genişletilmiş versiyonu da Cannes Film Festivali’nin ardından Milano’da Fondazione Prada’da Haziran’dan Aralık’a kadar gösterilecek.

carne-y-anera-poster