BLACK MIRROR’IN DEV EKRANLARIYLA ETRAFINIZI SARACAK BİR SERGİ

BLACK MIRROR’IN DEV EKRANLARIYLA ETRAFINIZI SARACAK BİR SERGİ


S01E02 - Fifteen Million Merits


Londra’nın önde gelen sanat merkezlerinden Barbican Centre, Black Mirror’ın bir bölümüyle etrafımızı sarıp sarmalayacağı yeni sergisi için hazırlanıyor!

fifteen-million-merits

Haziran’dan itibaren Barbican Centre, Into the Unknown: A Journey Through Science Fiction isimli bir bilim kurgu sergisine ev sahipliği yapacak. Giriş bölümünde de six-foot video enstalasyonuyla Black Mirror’ın Fifteen Million Merits bölümünden sahneler yeniden yaratılacak.

Hatırlarsanız Black Mirror’ın birinci sezonunun ikinci bölümünde merit, yani erdem ya da yetkinlik kazanıp dev ekranlarda yer edinebilmek için bütün gün pedal çeviren insancıkların dramını izlemiştik.

BlackMirror

The Fader’ın aktardığına göre, bölümden aklımıza kazınan çeşitli sahnelerden kesitlerle sergiye üç boyutlu bir giriş sağlanacak. Black Mirror’ın yanı sıra Star Wars, Interstellar, Alien ve Jurassic Park gibi klasik bilim kurgu/fantastik yapımlarla da desteklenecek sergi 3 Haziran’dan 1 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.

Charlie Brooker dehasıyla 2011’de hayatımıza giren Black Mirror, her dakika elimizde tuttuğumuz ya da gözümüzü alamadığımız kara aynaların yan etkilerini gözümüze sokup bilgisayarlarımızın kamerasını kapama alışkanlığı edinmemizi sağlayacak kadar temkinli teknoloji tüketicileri haline gelmemize ön ayak olmuştu.

İzleyenlerin tekrar izleyip iç geçirebileceği Fifteen Million Merits’ten bir sahneyi de buraya koyuyoruz. Henüz izlememiş olanlara tavsiye etmiyoruz, çünkü spoiler…