BOB DYLAN SONUNDA NOBEL ÖDÜLÜ’NÜ TESLİM ALDI

BOB DYLAN SONUNDA NOBEL ÖDÜLÜ’NÜ TESLİM ALDI


4 aylık huzursuz bekleyiş sona erdi!


Bob Dylan, 2016 Aralık’ta “Amerikan müzik geleneğine kazandırdığı şiirsel ifadeler” gerekçesiyle layık görüldüğü Nobel Edebiyat Ödülü’nü 4 ay sonra teslim aldı! 

dylan-nobel-

Dylan kazandığı Nobel için törene katılmayıp üzerine bir de uzun süre açıklama yapmayınca yer gök inlemiş, “Kesin ödülü geri çevirecek” diye herkes ayrı telden çalmaya başlamıştı. Gelin görün ki İsveç Akademisi’nden Klas Ostergren’in aktardığına göre Cumartesi gecesi Stockholm’de gerçekleşen küçük bir törenle 4 aylık hasret bitti ve Nobel, Dylan’ına kavuştu!

Stockholm’de sahne alacağı yerin yakınındaki bir otelde Dylan’ın ricası üzerine sadece 12 akademi üyesi ve kendi ekibinden birkaç kişinin katılımıyla toplanılan gecede, 75’lik yaşayan efsaneye Nobel Edebiyat diploması ve madalyası teslim edildi. Yine de Dylan’ın Nobel ile birlikte gelen 840.000 € değerindeki para ödülünü alabilmesi için 6 ay içinde bir konuşma yapması ya da herhangi bir performans sergilemesi gerekiyor. Hafta sonu bu kısmı da es geçen Dylan, konuşmanın kaydını daha sonra ileteceğini bildirdi.

dylan-nobel

Akademi üyeleri törenden çok memnun kalsa ve Dylan’ın da onlar kadar memnun olduğunu bildirse de Dylan, törenin ardından gerçekleşen konserinde ödüle dair yine tek bir kelime bile etmeyerek sakinlik çıtasını bir adım daha ileriye taşıdı.