FAHRENHEIT 451 HBO’YA EMANET

FAHRENHEIT 451 HBO’YA EMANET


It was a pleasure to burn


Ray Bradbury’nin distopik evreni Fahrenheit 451, bu sefer de TV filmi suretinde ekranlara uyarlanıyor. Hem de ardında kapı gibi HBO Films var!

jordan-shannon-fahrenheit-451

Yeni uyarlamada Creed ile yıldızı parlayan Michael B. Jordan ve Oscar adaylı Michael Shannon başrolleri paylaşacak. 

Kitaplardan, düşünmekten ve yaşamaktan korkutulan bir toplumda, hayatta kalmaya çalışan ölümsüz romanların ve ölümlü insanların hikayesini anlatan Fahrenheit 451, 1966’da Fransız sinemasının önemli ismi François Truffaut yönetmenliğinde beyaz perdeye uyarlanmış; fakat yönetmen filme kendi yorumunu katıp özgün olay örgüsünün dışına çıkınca ortaya çıkan kimilerince sevilirken kimilerince çok eleştirilmişti.

Şimdi ise HBO’ya emanet olan filmi 2014’te Shannon’ın başrolde olduğu 99 Homes’un yönetmeni Ramin Bahrani’nin gözünden izleyeceğiz. Umarız ki HBO da kafasına göre iş yapmaz, her bir satırına hayran bıraktıran romanı olduğu gibi yansıtır.

Bradbury’nin 1953’te yazdığı Fahrenheit 451, günümüz toplumunun beyin yakan TV programlarına, gereksiz ihtiyaçlar ve lüks tüketimiyle uyutulan insanlarına, otoritelerin dur durak bilmeyen sansürüne derin eleştiriler yaparken düşüncenin ve sorgulamanın yasak meyve sayılıp en büyük suç olduğu bir dünyada kitapların ve cesur insanların sistematik bir şekilde buharlaştırıldığı distopik bir gelecekte geçiyor. Doğruları ve yanlışları alt üst olmadan önce alıştığı ve öğrendiği gibi, sabah akşam kitap yakan bir itfaiyeci olan karakterimiz Guy Montag’a Jordan, itfaiye şefi Beatty’ye de Shannon hayat verecek. 

Jordan’ın aynı zamanda baş yapımcılardan olduğu projede David Coatsworth, Sarah Green, Alan Gasmer ve Peter Jaysen da yapımcı olarak yer alacak.