HUMANZ SPOTIFY’DA, GORILLAZ’IN TV  MACERASINA DAİR AYRINTILAR DA BURADA

HUMANZ SPOTIFY’DA, GORILLAZ’IN TV MACERASINA DAİR AYRINTILAR DA BURADA


Jamie Hewlett anlatıyor!


Gorillaz’dan haberler bitmiyor, bitmeyecek de! Uzun zamandır her hareketini konuştuğumuz grubun 19 şarkılık yeni albümü Humanz artık Spotify’da! Albümdeki işbirliklerini zaten say say bitiremiyoruz; Vince Staples, Noel Gallagher, Danny Brown, Pusha T, Grace Jones, Mavis Staples ve dahası. Spotify’da arattığınızda tamı tamına 26 şarkılık bir Humanz (Deluxe) albümü göreceksiniz. Aşağıya zaten koyacağız, şimdi diğer haberimize geçiyoruz. Daha anlatacaklarımız var.

Gorillaz_Demon-Dayz

Yaklaşık 2 hafta önce Gorillaz karakterlerinin TV ekranlarına transfer olacağı 10 bölümlük bir diziden bahsetmiştik. Gorillaz çizgilerinin yaratıcısı Jamie Hewlett, Exclaim’e verdiği röportajda animasyon serisinin 2018 gibi geleceğini söyledi. Bu yazki yoğun turnelerini, daha bugün yayınlanan yeni albümün getireceği doluluğu ve her dakika yeni bir iş, aplikasyon ya da herhangi bir yenilik çıkarıp haber akışını egemenliği altına almalarını düşününce TV serisi 2020’ye de dayanabilirdi. 2018 çok ani, çok yerinde oldu! Bir de üstüne röportajdan satır başlarını verelim de iyice heyecanlanın.

“İlk ve son bölümü ben çekeceğim; ama diğer bölümleri de çekecek birini bulmamız lazım. Sanırım sadece hepsini tek başıma yapmaya kalkışmak bile beni öldürür.”

Saturnz Barz videosunda da CGI teknolojisiyle 360 derece bir sanal gerçeklik yaratan Hewlett, TV serilerinin de 2 boyutlu olacağını söyledi. “Bundan sonrakiler de böyle devam edecek. Animasyonun çok güzel bir yolu bu. Artık herkes CGI yapıyor ve karakterlerden ziyade gerçek çevreler ve manzaralar gibi arka planlar yaratmak harika bir şey. Hala Chuck Jones’un işlerinden ilham alıyorum ve o animasyonu da çok severim, bu sanat. Ben de kampanya boyunca karakterleri o yönde tutmak istiyorum. Yani şovda karakterler 2D olacak; ama geri kalan her şey elle tutulabilir!”

“Gerçek insanların bizim karakterlerle konuştuğu gerçek görüntüler de olabilir. Seride, albümde yer alan ya da almayan çeşitli sanatçılardan misafirlerimiz de olacak. Ya da kolaj ve fotoğrafları karıştırıp biraz da CGI ekleyebiliriz.”

TV serisinin dışında Gorillaz temalı kıyafetler de üreten Hewlett, “Aynı zamanda şu an üretim aşamasında olan ve bütün kıyafetleri benim tasarladığım bir şirketimiz de var. ”

Anlayacağınız daha Gorillaz gündemimizden düşmeyecek, düşmesin de. Hewlett’e de kolay gelsin, onun da işin zor…