İYİ MÜZİK YAPIYORSAN, ARTIK MUHSİN BEY’E İHTİYACIN YOK!

İYİ MÜZİK YAPIYORSAN, ARTIK MUHSİN BEY’E İHTİYACIN YOK!


Müzisyen de sensin, plak şirketi patronu da!


Başlığa hızlıca bir bakıp “Bu ne lan?” diyorsanız haklısınız, ama biraz…

Müzikal olarak Yavuz Turgul’un başyapıtlarından 1987 yapımı Muhsin Bey’in evreninde artık yaşamıyoruz. Aklı başında bir müzisyen 2017’de keşfedilmek için Unkapanı’nda, garip yarışmalarda, televizyon programlarında sürünmüyor, yetenek avcılarıyla aşık atmıyor. Peki ne yapıyor? Açıkçası orada PRDS-Direct’ten haberi olmayanlar Soundcloud, Facebook, Bandcamp üçgeninde şansını deniyor.

PRDS_Direct_PT_Haber_Gorsel

Soundcloud’da önü alınamayan dinleme sayılarına ulaşmak için maalesef bağlaması bol Türkçe edit’ler yapmak, Facebook’ta iyi fotoğraf çekimleri ve doğru sosyal medya planlamalarına sahip olmak, Bandcamp için ise; bizim ülkede o sadece müzik dinlemek üzerine kurulu olduğu için pek çalışmıyor… Yani kısacası zaten yetenekli, prodüksiyon becerileri gelişmiş, pazarlama bilen, eli kolu uzun bir müzik üreticisiysen köşeyi bir şekilde dönersin, peki ya bu özelliklerden biri bile eksikse?

Burada Berlin’den çözüm ortağınız, aracı plak şirketlerini ortadan kaldıran PRDS-Direct sizi bekliyor!

Prestijli bağımsız müzik dağıtımcısı Paradise Distribution’ın dijital uzantısı olan PRDS-Direct ile kendi müziğinizi ışık hızında her dijital ortamda lisanslı olarak yayınlayabiliyorsunuz, çözüm gerçekten bu kadar basit.

Kulağa anlattıklarımız Flash TV’nin pek acayip Flash İndirim Kartı reklamları gibi geliyorsa aman ha gelmesin. PRDS-Direct ile el-eldiven ilişkisinde ilerleyebilecek müzikal birlikteliğiniz nasıl gelişir, nasıl single’lar, EP’ler, LP’ler verir bir bakalım…

Ekmek köfte hesabıyla müzisyenler PRDS-Direct ile müziklerini yayınlamak istediklerinde neler yapabilirler?

Ekmek: Albüm

7 – 99 şarkı arasında yağdırabildiğiniz bu klasik albüm seçeneğinin yayınlanması için ödemeniz gereken sabit ücret 29.99 Euro!

Ekmek: EP

3-6 şarkılık tadında bir albüm öncesi son düzlük yayınlamak isterseniz 19.99 Euro!

Ekmek: Single

1-2 şarkı opsiyonunuz olan bildiğimiz düz single ve arkasındaki 45’likten oluşan paket ise 15.99 Euro!

PRDS-Direct ile 7-10 gün arasında bir onay sürecinden sonra kendi müziğiniz Spotify, Beatport, Apple Music, Tidal, Deezer ve JunoDownload gibi prestijli demirbaş bütün kanallarda resmi olarak yayınlanıyor.

Bundan sonra ise dinleme başına streaming ve monetisation (YouTube / SoundCloud’da reklam üzerinden elde edilen gelir) kanallarından topladığınız telif ücretini; aylık veya yıllık sabit ücret, vergi kesintisi, üyelik ücreti gibi gasplar olmadan tıkır tıkır hesabınızda görebiliyorsunuz.

Şarkı yükleme sistemi de epey basit. Oturup sıfırdan müzik yapan insanlarsınız zaten, bir arayüzden WAV yükleyip, albüm kapağı yapıştırmayı da buradaki link’ten becerirsiniz artık.

Ek olarak bu pakette ne var? AudioLock sayesinde korsan olarak şarkılarınız sağda solda gezinmiyor, internet müzik zabıtası gibi yetkili bir ekip her yerden illegal olarak yayınlanan müziğinizi kaldırtabilme yetkisine sahip. Yetkiyi de güzelce kullanıyorlar.

Son olarak yakın zamanda Landr hizmetiyle de fıstık gibi mastering imkanı sunacak PRDS-Direct’in bağımsız müziği ana sahneye katapultlayan hizmetlerinden nasıl yararlanırsınız tane tane anlattık. Şimdi üretilen gizli saklı güzel müzikleri dinleme zamanı…