JACK WHITE’IN THIRD MAN’İ BLUE SERIES KİTABINI YAYIMLIYOR

JACK WHITE’IN THIRD MAN’İ BLUE SERIES KİTABINI YAYIMLIYOR


Daha önce yayınlanmayan kayıtlar da plak formatında yanında!


Jack White’ın türlü türlü işlere imza atan kayıt şirketi Third Man Records, 2017’de Record Store Day kapsamında gün yüzüne çıkaracağı hazinelerini duyurdu. 22 Nisan’da gerçekleşecek RSD’de, Ben Blackwell tarafından yazılan The Blue Series: The Story Behind the Color isimli bir kitap yayımlanacak.

jack-white-2014-blue-room

Blue Series nedir derseniz, Jack White’ın yolu Nashville’den geçen müzisyenlerin 1-2 şarkısını kaydedip Third Man’in blue room stüdyosunda da fotoğrafladığı bir konsept. Third Man de yol geçen hanı değil hani, bahsettiğimiz müzisyenler Beck, Insane Clown Posse, Stephen Colbert, Courtney Barnett, Dwight Yoakam, Tom Jones, Alabama Shakes’ten Brittany Howard ve türevleri. Record Store Day’de yayınlanacak kitap da bu serinin belgelenmiş hali diyebiliriz.

Garage sale gibi evinde ne varsa ilgilileriyle paylaşan White, Blue Series kapsamında kaydedilip yayınlanmayan First Kit ve Butthole Surfers’tan Gibby Haynes’in kayıtlarının yer aldığı 7″ plağını da Record Store Day’e özel sınırlı sayıda sunacak.

Kitaba ek olarak bir tarafında Bob Seger System’ın 2+2=? şarkısı diğer tarafında da Ivory olan sarı renkli plak tekrar yayınlanacak. Lillie Mae’den yayınlanacakların yanı sıra daha önceden duyurulan White’ın yeni single’ı Battle Cry’ı içeren altın rengi plak da satışa sunulacak. 

“Daha fazla bilgi, daha fazla!” diyenler şurayı bir karıştırsın.