PABLO PICASSO’NUN TABLOLARI ÜÇÜNCÜ BOYUTTA

PABLO PICASSO’NUN TABLOLARI ÜÇÜNCÜ BOYUTTA


Elle tutulur 6 Picasso tablosu: MIMIC


Pakistanlı sanatçı Omar Aqil; tipografi, illüstrasyon ve grafik tasarım uzmanlıklarıyla yetinmeyip Pablo Picasso’nun ölümsüz eserlerini 3D gücüyle elle tutulur sanat formu haline getiriyor. 

first

Sanatçı, MIMIC isimli projesinde belirli bir konsepte bağlı kalmayıp Picasso’nun kübik sanat eserlerinden kafasına göre 6 tanesini seçiyor. Orijinalinin kilit görsel elementlerini ve renklerini koruyarak modern zamanın getirileriyle eserleri 3D geometrik sanat formuna dönüştürüyor; ama birebir aynısını da yapmayıp kendi kişisel yorumunu ekliyor.

mainimage

Picasso’nun işlerine de epey hakim olan Aqil, kariyerinin ilk zamanlarında 20. yüzyılın etkili sanatçıları üzerine okuyup Picasso’nun az bulunur görsel dilinin ve bakış açısının etkisinden çıkamamış. Diğer projelerinde de başka sanat eserlerinden aldığı ilhamı kendine göre yorumlayıp çeşit çeşit işler ortaya çıkarıyor.

Biz de lafı fazla uzatmayıp sanatçının Instagram profilini buraya, Behance profilini de şuraya bırakıyor, MIMIC’in 6 güzelliğini de buralara serpiştiriyoruz. Aradaki 7 farkı bulmaca bile oynayabilirsiniz.

second

third

fourth

fifth