THE HATEFUL EIGHT’İN ZEKİCE REFERANSLARI

THE HATEFUL EIGHT’İN ZEKİCE REFERANSLARI


Quentin Tarantino dehasının son durağı


Kendine has bıçkın dili ve dahiyane temsilleriyle filmlerinde çoğu zaman popüler kültür ögelerine yer veren Quentin Tarantino’nun kendi filmlerine de zaman zaman çok ince örülmüş göndermeler yaptığını zaten biliyorduk. Ama her seferinde bunlara bir yenisi daha ekleniyor ya da cevval bir sinema sever oturup hepsini üşenmeden bir araya getiriyor. Biz de bayıla bayıla izliyor ardından da elimizde ne varsa paylaşıyoruz.

hateful-eight-samuel-l-jackson

Bu sefer de Ollie Paxton, Tarantino’nun 2015’te yayınlanan son filmi The Hateful Eight’in içinde bulduğu ne kadar referans varsa 3 dakikaya sığdırıp video olarak paketledi.

John Sturges’ın Akira Kurosawa’nın Seven Samurai’ından ilham alarak çektiği The Magnificent Seven’dan çıktığı fikirle The Hateful Eight’i ortaya çıkaran Tarantino’nun beslendiği diğer filmlerin yanı sıra direkt kendi filmlerine yaptığı göndermeler de yan yana görülebiliyor.

Django Unchained’den Inglourious Basterds’a yaptığı göndermelerle bir kez daha dehasına hayran kalabileceğiniz Tarantino’nun The Hateful Eight referanslarına ayıracak bir 3 dakikanız vardır herhalde?