YENİ CLAIRE DENIS FİLMİNE İLK BAKIŞ

YENİ CLAIRE DENIS FİLMİNE İLK BAKIŞ


Let The Sunshine In


Sarsıcı ve sorgulayıcı filmleriyle genelde yürek burkan ve gerçekleri parmakla gösteren Fransız yönetmen Claire Denis, yeni filmi Un Beau Soleil Intérieur ile daha önce girmediği bir yola, komediye sapıyor. 

let-the-sunshine-in-1

Önceden İngilizce ismi Dark Glasses olarak bilinen film, yapılan resmi açıklamaya göre Let The Sunshine In olarak çevrilecek. Filmin İngilizce başlığıyla beraber, Juliette Binoche’lu ilk görsel de paylaşıldı. Cannes Film Festivali’nde ilk gösterimi yapılacak Let The Sunshine In, Roland Barthes’ın A Lover’s Discourse: Fragments isimli kitabından beyaz perdeye uyarlandı. 

1977 çıkışlı kitap, bir aşığın gözünden aşkın dilini keşfetmeye çalışıyor. Film hakkında ise yukarıda gördüğünüz görsel dışında bir bilgi verilmedi. Binoche’un yanı sıra filmde Gérard Depardieu, Bruno Podalydès ve Josiane Balasko da yer alıyor. 

Filmin ilk gösteriminin yapılacağı Director’s Fortnight’ın sanat yönetmeni Edouard Waintrop, yönetmenin dramadan komediye ani geçişini şöyle yorumladı: “Bize asıl dokunan, Claire Denis’nin tonunu radikal bir biçimde değiştirmesiydi. Film yapımcıları yeni bir şey denediklerinde hoşumuza gidiyor.”

White Material, Chocolat, The Intruder ve Beau Travail gibi filmleriyle insan doğasının iyisine ve kötüsüne çok içten gözlemler yapan yönetmenin yeni tonunu biz de çok merak ediyoruz!