2018 PIRELLI TAKVİMİ TIM WALKER’A EMANET

2018 PIRELLI TAKVİMİ TIM WALKER’A EMANET


2018 takvimine rüya gibi bir dokunuş geliyor


Genellikle yılın sonuna yaklaşıldığında akıllara gelen birkaç yeni yıl hatırlatmasından biri olan Pirelli Takvimi, bu yıl Tim Walker’a emanet.

Çirkin yeni yıl kazakları ve Victoria’s Secret defilesi gibi yeni yılı hatırlatan birkaç detay ile birlikte yıl sonunda kendisinden söz etmeye başladığımız Pirelli Takvimi’nin bu seneki fotoğrafçısı İngiliz sanatçı Tim Walker oldu. Pirelli Takvimi’nin yenilenen fotoğrafçı listesindeki isimlerden biri olan Tim Walker, Peter Lindbergh’ın bu yılki siyah-beyaz baskısından sonra, 2015’te Steven Meisel, 2013’te Steve McCurry ve 2016’da Patti Smith, Yoko Ono ve Serena Williams gibi büyük isimlerin fotoğrafını çeken Annie Leibovitz’den sonra bu geleneği sürdürecek kişi olacak.

Mezuniyet sonrası Richard Avedon’un asistanı olarak çalıştıktan sonra 25 yaşında Vogue için ilk çekimini gerçekleştiren Tim Walker, 2008’de Design Museum’da “Tim Walker – Pictures” adlı ilk kişisel sergisini açtı ve modaya yönelik Isabella Blow Ödülü’nü aldı. Tim Walker ile çalışma konusunda Pirelli ekibi “Onunla çalışmanın mutluluğundan çok ortaya ne çıkacağının merakı içindeyiz. Çekimlerinin özgünlüğü ile biliniyor olması, rüya gibi ve gerçeküstü olarak tanımlanması Tim Walker ile çalışmak istememizdeki en büyük neden” açıklamasını yaptı.

2018 Pirelli Takvimi bu senenin sonunda, Kasım ayı gibi yayınlanacak.