APHEX TWIN’DEN HOUSE PROJESİ Mİ GELİYOR?

APHEX TWIN’DEN HOUSE PROJESİ Mİ GELİYOR?


In the beginning, there was house


Richard D. James a.k.a. Aphex Twin, bir işler karıştırıyor. Nereden mi biliyoruz? Dün sabah Twitter hesabından üzerinde kendi logosu olan şifreli bir video paylaştı, oradan biliyoruz.

aphex-twin-

Logo şekilden şekle girerken arkadan house müzik vaazı veren bir ses duyuyoruz. O ses de house müziğin kilometre taşlarından Rhythm Controll’ün 1987’de çıkardığı klasik Chicago house single’ı My House’un bir kısmının işlemden geçirilmiş hali. Vaazı veren Chuck Roberts, “In the beginning, there was house” diyor, anlatıyor da anlatıyor. Videonun sonunda da Londra ikametgahlı online radyo kanalı NTS’in logosu ekranda beliriyor. Yani parçaları birleştirince, Aphex Twin’in house ile içli dışlı olacağı bir radyo programı hazırlığında olabileceği sonucuna varıyoruz. Tabii, bu yönde net bir açıklama henüz gelmediği için başka bir şey çıkma ihtimalini de göz önünde bulundurmak lazım.

Açıklama kısmındaki linke tıklayınca da bu işbirliğinin ortak web sitesine ışınlanıyoruz. Orada da yine kodlar, şifreler havada uçuşuyor. Artık bekleyip göreceğiz.