BERGHAIN YENİ ENSTALASYONUYLA İLGİLİ DETAYLARI PAYLAŞTI

BERGHAIN YENİ ENSTALASYONUYLA İLGİLİ DETAYLARI PAYLAŞTI


Berghain ve Norbert Bisky elele


Dünyanın hakkında en çok konuşulan gece kulüplerinden biri olan Berghain, iç tasarımında yaptığı değişikliklere devam ediyor.

Berghain, geçtiğimiz aylarda haberini yaptığımız Säule isimli yeni sahnesinden sonra bu sefer de ana sahneye giderken duvarda yer alan Piotr Nathan’ın doğal afetleri resmettiği Rituals Of Disappearance isimli mural’ını değiştirmeye hazırlanıyor. Uzun yıllardır mekanın duvarlarını süsleyen yaklaşık 150 parçalık eser, yakın zamanda mekana veda edecek ve karelerinin her biri 500 euro’dan satışa çıkacak.

Bu değişiklikten sonra Rituals Of Disappearance’ın yerine gelecek eserin sahibi Almanya’nın en önemli güzel sanatlar okullarından biri olan HTK’nın profesörlerinden ve çağdaş sanatçı Norbert Bisky. İsminin Vertigo olduğunu bildiğimiz ve hakkında başka bir bilgi paylaşılmayan bu eserin ne zaman yeni yerine taşınacağı ise tam henüz bilinmiyor. Ama bu yeni yerleştirme ile bildiğimiz tek şey var ki o da görmek isteyenlerin önce içeriye girmeyi başarmış olması gerektiği.

Sanatçının Berghain için özel olarak üreteceği yerleştirme hakkında fikir vermesi için eski işlerine şöyle bakabilirsiniz.