HOUSE MÜZİĞİN HİKAYESİ NASIL BAŞLADI? CEVABI BU DİZİDE

HOUSE MÜZİĞİN HİKAYESİ NASIL BAŞLADI? CEVABI BU DİZİDE


I Was There When House Took Over The World


Günümüz dans müziğinin en geniş alanda kabul göreni ve elektronik dans müziğin de başlangıcı sayılabileceğimiz house müziğin nasıl başladığını anlatan bir belgesel dizi, Channel 4 ekranlarında yayınlanıyor.

şşş

Dünyaca ünlü haber kanalı Vice Media’nın yapımcılarından ve İngiliz Channel 4’un yöneticileri arasında yer alan Ravi Amaratunga Hitchcock’un yapımcılığında house müziğin nasıl doğduğunu anlatacak I Was There When House Took Over The World belgeseli, Channel 4’da yayınlanmaya başladı. Yönetmenlik koltuğunda Jake Sumner’ın oturduğu iki bölümlük belgesel, şu anda Channel 4’da izlenebiliyor.

Belgesel, house müziğin Chicago’daki kökenlerinden başlayarak İngiltere gece hayatını ele geçirilmesine değinip; Nile Rodgers, Marshall Jefferson, Jesse Saunders, Chip E, Steve ‘Silk’ Hurley ve Honey Dijon gibi önemli müzisyenler ile röportajlara yer veriyor. New York merkezli giyim markası AllDayEveryday ile birlikte hayata geçirilen belgeselin medya ortağı Lad Bible, Instagram üzerinden paylaşılacak kısa öyküler ile belgeselin takipçilerine hem dönemin gece hayatını hem de janra ile önemli bilgileri aktaracak.