İKİ YENİ LCD SOUNDSYSTEM ŞARKISINI MUTLAKA DİNLEMELİSİNİZ

İKİ YENİ LCD SOUNDSYSTEM ŞARKISINI MUTLAKA DİNLEMELİSİNİZ


ÇOK ÖZLEMİŞİZ!


Yedi yıl sonra iki yeni LCD Soundsystem şarkısına kavuşmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Ofiste kendi kendimize soruyorduk: “Ya James Murphy ve arkadaşları bu hafta sonu SNL’e çıkacak. Ne çalacaklar bunlar? Eski şarkı çalmazlar herhalde. Ama evvelinde de çalacakları yeni şarkıları yayınlarlar…”

Petrusich-Weirdness-of-the-LCD-Soundsystem-Reunion-1200

Yayın tarihine pek kısa bir zaman kala umutlarımız azalmıştı. Ancak Sayın Murphy, bugün öğlen saatlerinde bizi çok ama çok mutlu etti ve yaklaşık olarak dedi ki: “Bulunduğunuz konumda saat 00.00 olduğunda iki yeni şarkımız yayınlanacak, albüm de bitti bitiyor. 2-3 şarkının ufak işleri kaldı. Akıllı olun, ayık olun!”

Geçtiğimiz ayki seri New York konserlerinde, LCD Soundsystem’ın üç yeni şarkı çaldığını biliyorduk, ancak sadece bilmekle yetinmiştik. Bu şarkılardan ikisi artık yayında! Hem de ne iki şarkı!

Call the Police ve American Dream isimli iki şarkıdan American Dream, David Bowie – Low’un deneysellikle kafayı kırdığı anları anımsatan bir altyapıya sahip. Daha ilk dinleyişte anlıyoruz… Neyi? LCD Soundsystem’ı ne kadar özlediğimizi!

Diğer parça Call the Police ise tempoyu arttırırken LCD Soundsystem usulü anında hit adayı şarkılardan birini hayatımıza dahil ediyor. Biz de hayli mutlu oluyoruz.

Dinleyin, defalarca dinleyin, orada burada dinleyin, keyfini çıkarın!