OBAMA’NIN EMEKİLİK PLANI: KÜTÜPHANE VE KAYIT STÜDYOSU

OBAMA’NIN EMEKİLİK PLANI: KÜTÜPHANE VE KAYIT STÜDYOSU


Spotify listesi de yanında hediye


Çarşamba günü, eski ABD Başkanı Barack Obama, Chicago’ya dönüp uzun zamandır konuşulan Başkanlık Kütüphanesi’ne dair planlarını açıkladı. 31. ABD Başkanı Herbert Hoover’dan beri başkanlık süreleri dolan yöneticilerin kütüphane yapması adettendir. Fakat Obama’nın projesi, daha önceki geleneksel yapılardan biraz daha farklı.

obama

Bir kampüs içerisinde bolca sınıf, laboratuvar, performans merkezi, basketbol sahaları, yemek kamyonları, hatta film ve kayıt stüdyosu gibi çok binalı ve bol açık alanlı bir yapı düşünüyorlar. Hatta Obama, Steven Spielberg ve Spike Lee gibi film yapımcılarının yanı sıra Chance the Rapper ve Bruce Springsteen gibi müzisyenleri de müzik ve film yapımına dair seminerlerin merkezi olması için davet edeceğinden özellikle bahsetti.

Ziyaretçilere ilham verecek deneyimler yaşamaları ve aldıkları bu ilhamı kendi toplumları içinde gerçeğe dönüştürebilmeleri için materyaller sağlamak düşüncesiyle yola çıkılan proje, bir kütüphaneden çok kültür merkezi gibi yapılandırılıyor.

screen-shot-2017-05-03-at-4-05-09-pm

The Barack Obama Presidential Center’ın, Chicago’nun güneyinde Jackson Park’ta, 2021 gibi açılması planlanıyor. Duyurunun ardından Obama Foundation, Chicago müziğini kutlamak için bir de Spotify listesi paylaştı. Chance the Rapper, Mavis Staples, Nick Offerman ve Jennifer Hudson gibi isimlerin seçtiği şarkılarla tamamlanan listede Kanye West’ten Tom Waits’e farklı çerçeveden birçok müzisyen yer alıyor. Hemen buraya koyuyoruz. Ardından da merak edenler için projenin ayrıntılı bir videosu var.