SAM MENDES LIVE-ACTION PINOCCHIO FİLMİ İÇİN DISNEY İLE GÖRÜŞÜYOR

SAM MENDES LIVE-ACTION PINOCCHIO FİLMİ İÇİN DISNEY İLE GÖRÜŞÜYOR


Spectre'den Pinocchio'ya


Dönem dönem farklı filmleriyle karşımıza çıkan Sam Mendes‘in adını, 1999’da American Beauty ile duymayan kalmadı. Geçtiğimiz yıllarda da Bond serisinin Skyfall ve Spectre filmlerini yöneten Mendes, 25. Bond filmi için koltuğunu başkasına devrettikten sonra yoluna farklı türlerde devam etmeye karar vermiş olmalı ki, hedef bu sefer Disney olabilir.

SAM-MENDES

Cinderella ve Beauty and the Beast’in kanlı canlı beyaz perde uyarlamalarının gişede yakaladığı başarı sonrası, Disney bu işin peşini bırakır mı? Bırakmaz, daha da büyük oynar. Şimdi de Pinocchio’nun live-action uyarlaması için kolları sıvayan Disney, yönetmen koltuğunda Sam Mendes’i görmek istiyor. Henüz netleşmese de taraflar görüşmeye başlamış, konuşup anlaşacaklar mı zamanla öğreneceğiz.

Pinocchio’nun konusu zaten bildiğiniz gibi. Ama bilmediğimiz gibi de olabilir, çünkü senaryoyu Rogue One ve Cinderella’nın senaristi Chris Weitz kaleme alacak. Disney’in kadrolu senaristi olma yolunda ilerleyen Weitz, klasik hikayenin çok da dışına çıkmadan konuyu nasıl şekillendirecek merak ediyoruz.

Sam Mendes yönetse bayağı da güzel bir Pinocchio izleriz aslında. Ama yine de Mendes’in enerjisini başka bir yerde de pekala çok güzel kullanabileceğini düşünüyoruz. Bakalım o ne düşünüyor?