THE NATIONAL’DAN GİZEMLİ SESLER

THE NATIONAL’DAN GİZEMLİ SESLER


Yeni albümün ayak sesleri mi?


Bayağıdır kendilerinden ses seda çıkmayan The National, yeni şarkılarından olması muhtemel seslerle donatılmış gizemli bir video paylaştı.

the_national_03

Pürüzlü bir görüntüde alttan “Sleep Well Beast” ve “The System Only Dreams in Total Darkness” yazdığını görebildik sadece. “Acaba bunlar yayınlayacakları ilk iki şarkının ismi mi, yoksa biri albüm mü, hatta şaka mı?” diye de düşündük ama cevabını zamanla öğreneceğiz.

En son 2013’te Trouble Will Find Me albümünü yayınlayan The National, bu yılın başlarında da Planned Parenthood yararına Washington D.C.’de gerçekleşen konserde Turtleneck isimli yeni şarkılarını ilk kez çalıp söylemişti. Grubun frontman’i Matt Berninger, yakın zamanda Pitchfork’a verdiği bir röportajda yeni albüm üzerine derinlemesine bir çalışma üzerinde olduklarını ve yakın zamanda bitireceklerini söyleyerek gelecek albümü şöyle tarif etmişti:

“Albüm evlilik hakkında, dağılmak üzere olan bir evlilik. Benim mutlu bir evliliğim var; ama yine de evlilik zor bir şey. Eşim ve ben şarkı sözlerini kendi mücadelelerimizden yola çıkarak beraber yazıyoruz. Yazması zor; ama bu evliliğimi kurtarıyor. Evliliğimi kurtarmıyor aslında, evlilik sağlıklıdır; ama bu her şey için iyi ve çok farklı bir kayıt olacak, bunun için çıldırıyorum.”