YOLUN KÜLT SAHNELERİ TEK VİDEODA BİR ARADA

YOLUN KÜLT SAHNELERİ TEK VİDEODA BİR ARADA


Nightdriving: A Cinematic Odyssey


Sinemada yola ayrılan sahneleri ve bu yolda yaşananların çoğunun aklımızdan kolay kolay çıkmadığını severek kabulleniyoruz. Herkesin bu doğrultuda favori bir filmi vardır. Taxi Driver, Night on Earth, Drive, Lost Highway, Easy Driver, Fear and Loathing in Las Vegas ya da Eyes Wide Shut gibi filmlerin öyle akılda kalıcı sahneleri var ki, kendimizi hiç beklemediğimiz bir anda zihnimizde bütünleşen o anların içinde bulabiliyoruz.

1976 - Taxi Driver - Movie Set

Özellikle gecenin geç saatlerinde araba kullanan karakterlerden o an dinledikleri müziğe kadar hatırlıyor, aynı şarkıyı yolda dinlerken direkt havaya girip kendi filmimizde başrol olabiliyoruz. Film yapımcıları da gecenin karanlığı ve beşeriyetin ışığı eşliğinde yarattıkları bu hem dingin hem de tehlikeli manzaralardaki zıtlığı kullanmayı iyi biliyor.

Aletranco da bu akılda kalıcı sahneleri Nightdriving: A Cinematic Odyssey videosunda bir güzel kurgulayıp anahtarı kapıp yollara atılma isteği uyandıracak bir çalışma ortaya çıkardı. Tekinsiz bir zihin, huzursuz bir ruh ve uykusuz bir bedenin yansıması olan birbirinden umarsız favori karakterlerimizi ardı sıra izleyip gaza gelmek işten değil.

Nightcrawler, The Big Lebowski, Nocturnal Animals, Mean Streets, Prisoners ve Zodiac gibi filmlerden anahtarı gecenin karanlığına teslim eden unutulmaz anları 3 dakikada hatırlıyoruz!