CANNES FATİHİ RUBEN ÖSTLUND YENİ PROJESİNİ DUYURDU

CANNES FATİHİ RUBEN ÖSTLUND YENİ PROJESİNİ DUYURDU


Triangle Of Sadness


Play ve Force Majeure gibi filmleriyle 70. Cannes Film Festivali’nde The Square filmi ile Palme d’Or nam-ı diğer Altın Palmiye’yi aldığı güne öncesinden göz kırpan Ruben Östlund, birçokları gibi arayı fazla açmadan yeni projesini duyurdu. Variety’nin aktardığına göre, yine hicivli diliyle izleyeceğimiz İsveçli yönetmenin henüz fırına konmayan fikri ise Triangle of Sadness.

Moda ve güzellik endüstrisini ele alacak Triangle Of Sadness, konusuyla Nicolas Winding Refn’in The Neon Demon’ını andırsa da, onun aksine yer edinme ve karşıtlık üzerine sınırları zorlayan bir boy ölçüşmeyi değil işin içinden çıkmaya çalışan modelleri anlatacak. Keder Üçgeni olarak çevirebileceğimiz filmin isminin de, göz çevresi kırışıklıklarının düşmanı Botox’a referans verdiği düşünürsek dış güzellik ve benlik üzerine yoğun bir iç-dış çatışması izleyeceğiz gibi geliyor.

Sinopsis de şöyle:

İki protogonist de farklı zorluklarla yüzleşir: Aniden saçlarını kaybetmeye başlayan erkek model, görünüşünün artık eski değerinde olmadığını fark ederken eşcinsel olan kadın model de zengin erkeklerin savurgan tekliflerini geri çevirmekle meşguldür.

Ek olarak bu olayların çoğu zaman lüks bir yatta geçtiğini söyleyelim. Moda dünyasını çift koldan eleştirecek filmin çekimlerine İngiltere’de başlanacak. Prodüksiyona ne zaman geçeceği belli olmayan Triangle Of Sadness hakkında henüz başka detay verilmedi. O zamana kadar zaten daha The Square’in vizyon tarihini bekleyeceğiz.